26 / 04 / 2024

1984 yılında Taşkışla 5 yıldızlı otel olacakmış!

1984 yılında Taşkışla 5 yıldızlı otel olacakmış!

1984 yılında tarihi Taşkışla binası, 5 yıldızlı turistik bir otel olarak hizmet verecekmiş. Taşkışla, Emekli Sandığı tarafından 5 milyar liraya restore edilerek 390 odalı otel haline getirilecekmiş.



1984 yılında Taşkışla 5 yıldızlı otel olacakmış!


Tarihi Taşkışla binası artık üniversite olarak değil, 5 yıldızlı bir otel olarak hizmet verecek ve ülkeye yılda 40 milyon dolar kadar döviz getirecek.


  Taşkışla 5 milyar liraya 5 yıldızlı turistik otel olacak


   İTÜ'nün kampüse taşınmasıyla boşalan Taşkışla binası Emekli Sandığı'na dört yıl süreyle verilecek.

   Otel, restorasyon sonucu 356'sı normal oda, 30 süit ve dört kral dairesi olmak üzere toplam 390 odalı ve 832 yatak kapasiteli olarak planlanıyor.

  

   İSTANBUL'daki tarihi Taşkışla binası, Emekli Sandığı tarafından, beş yıldızlı otel haline getirilecek.

   Emekli Sandığı Genel Müdürü Ateş Amiklioğlu, kışlayı otelleştirmenin mali portresinin 5 milyar lira dolaylarında olacağını, yılda 40 milyon dolar döviz girdisi sağlamasının beklendiğini bildirdi. 

   Amiklioğlu'ndan alınan bilgiye göre otel, özellikleri bozulmadan yapılacak restorasyon sonucu, 356'sı normal oda, 30 süit ve dört kral dairesi olmak üzere toplam 390 odalı ve 832 yatak kapasiteli olarak planlanıyor. 

   Amiklioğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kampüse taşınmasıyla boşalan Taşkışla binasının Emekli Sandığı'na 49 yıl süreyle verilmesinin protokol ile karara bağlandığını, beş yıldızlı otel projesinin gerçekleştirilmesi için de halen İngiliz, Fransız ve Amerikan firmalarıyla ortak yatırım görüşmelerinin sürdürüldüğünü söyledi.

   Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü Mesut Yılmaz, 15 Haziran Cuma günü yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile Ankara'da Gaziosmanpaşa, İstanbul'da Park Oteli ve Taşkışla bölgelerinin turizm merkezleri olarak kabul edildiğini bildirmişti. Yılmaz, bu merkezlerde toplam 2 bin 300 yatak kapasiteli, üç turistik yatırım projesinin gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

  

  Beş yıldızlı otelin yararları


   Emekli Sandığı Genel Müdürü Amiklioğlu, İstanbul'da beş yıldızlı turistik bir otele önemli ölçüde ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''Otel yapımı gerçekleştiği takdirde 600 vasıflı kişiye iş imkanı sağlanacak. İşletme randımanına erişildiği zaman otel 5 yılda maliyetini kurtaracak. Otelin, hedefleri ve karakteri sayesinde ülke turizmine önemli ölçüde yarar sağlayacağı inancındayım'' diye konuştu.

   Amiklioğlu, otelin uluslararası deneyime sahip lüks otel zinciri tarafından işletilmesi için, bağlantı yapılacağını söyledi.


(1984 yılında Reşat Altın 30.380 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 24 Haziran 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön