24 / 04 / 2024

1984 yılında Zeytinburnu'ndaki kum depoları kaldırılacakmış!

1984 yılında Zeytinburnu'ndaki kum depoları kaldırılacakmış!

1984 yılında Zeytinburnu'nda bulunan kum depoları kaldırılacakmış. Semt sakinleri, seçim öncesi Başbakan Turgut Özal'dan kum depolarının kaldırılacağı sözünü almışlar ve Başbakan'ın verdiği sözü Başkan Bedrettin Dalan yerine getirecekmiş.



1984 yılında Zeytinburnu ndaki kum depoları kaldırılacakmış!


Semt halkı seçim öncesi Başbakan'dan söz almıştı...


Zeytinburnu'ndaki kum depoları kaldırılıyor



PİSLİĞİNDEN YAKINIYORLARDI


Zeytinburnu sakinleri, tozundan toprağından şikayetçi oldukları 53 kum deposundan kurtuluyor. Seçim öncesi Başbakan Turgut Özal'ın semt halkına verdiği sözü, Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan yerine getiriyor. Bu konuda, Zeytinburnu Belediye Başkanı Muzaffer Çavuşoğlu, gerekli girişimlere başladı.


Bir süre önce sahilden alınarak, Zeytinburnu'nun iç kısımlarına nakledilen 53 kum deposu, semt halkının şikayetlerine neden oluyordu... Depoların, Anadolu Yakası'na taşınacağı bildirildi.



   BİR süreden beri Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren kum depolarının kaldırılması için Başbakan Turgut Özal'ın semt sakinlerine verdiği sözü, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ilk icraat olarak yerine getirmek üzere harekete geçti.   

   Bir süreden beri, 53 kum deposu sahilden alınarak Zeytinburnu semtinin iç kısmına nakledilmiş ve burada çalışmalarını sürdürmeye başlamışlardı. Semtin asfalt ve temiz sokaklara sahip olmaması nedeniyle, toz toprağın yanı sıra, halk kum depolarının da pisliğini çekmek zorunda kalmıştı. Alınan yeni karar gereceğince, Zeytinburnu Belediye Başkanı Muzaffer Çavuşoğlu, Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın bu konudaki çalışmalarını gerçekleştirmek üzere gerekli girişimlere başladı. 

   Depolar, en kısa zamanda İstanbul Boğazı'nın Anadolu Yakası'na ve iç kısımlara alınacak, semtte kum depolarının kaldırılmasından başka sokak onarımına da en kısa zamanda başlanacak.


Hürriyet Gazetesi 6 Nisan 1984 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön