19 / 04 / 2024

1985 yılında İstanbulluların yüzde 95'i, Haliç'in temizleneceğine inanmıyormuş!

1985 yılında İstanbulluların yüzde 95'i, Haliç'in temizleneceğine inanmıyormuş!

1985 yılında Sheraton Otel'de düzenlenen konferansta, Haliç'teki son gelişmeler ele alınmış. Bedrettin Dalan, İstanbulluların yüzde 95'inin, Haliç'in temizlenmeyeceğini söyledi ve ''Ancak, bu meseleyi hiç kimse engelleyemez'' demiş.



1985 yılında İstanbulluların yüzde 95 i, Haliç in temizleneceğine inanmıyormuş!

Ayaz: ''Mutlu sonu göreceğiz''


Bedrettin Dalan: ''Haliç konusu bitti''


İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, İstanbulluların yüzde 95'inin, Haliç'in temizlenmeyeceğini söyledi ve ''Ancak, bu meseleyi hiç kimse engelleyemez'' dedi.


1985 yılında İstanbulluların yüzde 95 i, Haliç in temizleneceğine inanmıyormuş!


Dalan: ''Haliç konusu bitti''


İSTİHBARAT SERVİSİ


   HALİÇ'in temizlenmesinde psikolojik sorunun aşıldığını belirten İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Temizleme çalışmaları sürmektedir, ama aslında Haliç meselesi bitmiştir'' dedi.

   Güzel Haliç Liones Kulübü'nün Sheraton Oteli'nde düzenlediği konferansta, Haliç'teki son gelişmeler ele alındı. Konferansı bir konuşmayla açan İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, Haliç sorununa bugüne kadar sahip çıkılmadığı için önlenemediğini bildirdi. Ayaz daha sonra şöyle konuştu:

   ''Bugün Haliç'in, olması gereken sahibi çıkmıştır. 1984'te yerel yönetim seçimlerinden sonra Haliç konusu İstanbul Belediyesi'nce birinci derecede ele alınmış ve çözümde büyük mesafeler aşılmıştır. Bazı çalışmaların ise zamana ihtiyacı olduğu bir gerçektir.''

   Çalışmaların başlarında direnişle karşılaştıklarını açıklaya Bedrettin Dalan, kararlılıkları sonucu bu direnişin zamanla ortadan kalktığını söyledi. Dalan, daha sonra şöyle konuştu:

   ''Yaptığımız bir araştırmaya göre psikolojik faktör çok önemlidir. Yurttaşlarımızın yüzde 95'i Haliç'in kesinlikle temizleneceğine inanamıyorlar. Halen temizleme çalışmaları devam ediyor. Fakat Haliç meselesi bizce bitmiştir.''


Milliyet Gazetesi 24 Mart 1985 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön