29 / 03 / 2024

1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!

1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!

1985 yılında konutta günlük kira devri başlatılmış. Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz ve Üsküdar'daki Boğaziçi manzaralı evler, Arap turistlere günlüğü 50 bin ile 150 bin lira arasında kiraya verilmeye başlanmış.



1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!


GÜNLÜK KİRA DEVRİ BAŞLATILDI


Araplara günlüğü 150 bin liraya ev


Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer ve Üsküdar'da Boğaz manzaralı 750 evin sahibi Sarıyer Belediye Başkanlığı'na başvurarak, ''Evlerini kiraya vermek istediklerini'' bildirdi.


Daire sahipleri kiralık evlerde bulunan telefon için ise günde 30 bin lira ücret isteniyor, elektrik ve su parası kiracıya ait.


1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!


    ''Günlük kira'' devri


   BOĞAZİÇİ manzarası Araplara açıldı ve konutta ''günlük kira'' devri başladı.

   Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer ve Üsküdar'da, Araplara kiraya verilen Boğaziçi manzaralı evlerin günlüğü 50, 100 ve 150 bin lira arasında değişiyor. 

   Araplara kiralık evlerde, telefon için de günde 30 bin lira ücret alınıyor, elektrik ve su parası yine kiracıya ait. 

   Üsküdar'da, Kızkulesi, Sarayburnu ve Boğaziçi Köprüsü'nü gören bir apartman dairesinin sahibi Talat Oze, ''140 metrekare genişliğindeki döşeli ve telefonlu dairesini, günlüğü 100 bin liradan kiraya verebileceğini'' belirterek, şöyle dedi:

   ''Kira bedeli olarak günde alınan para, Araplara ucuz geliyor. Araplar kalabalık aileler, 15-20 gün otelde kalsalar, daha çok para ödeyecekler. Araplar da bu hesabı yaptıklarıdnan, günlük 100 bin lira kirayı seve seve veriyorlar.''

   Boğaziçi manzaralı dairesini günlüğü 50 bin liradan kiraya veren bir ev hanımı da, ''Dairesindeki telefon için de günde 30 bin lira ücret istediğini, elektrik ve su parasını ise yine kiracıdan'' söyledi.

   Kireçburnu Muhtarı Musa Yaprak, ''Bir arkadaşına ait Boğaziçi manzaralı evi, günlüğü 150 bin liradan, ya da aylığı 4 milyon liradan kiraya vereceğini'' bildirdi. 

   Muhtar Musa Yaprak, şöyle dedi:

   ''Araplara kiralık olan yüzme havuzlu ve Boğaziçi manzaralı ev, aynı zamanda satılık. Arkadaşım, 2 katlı dubleks evi için 500 milyon lira fiyat istiyor. Bu değerdeki evin günlük kira bedeli fazla değil.''

   

   750 ev, Araplar için hazırlanıyor


   Bu arada, Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer ve Üsküdar'da, Boğaziçi manzaralı 750 evin sahibi, Sarıyer Belediye Başkanlığı'na başvurarak, ''evlerini Araplara kiraya vermek istediklerini'' bildirdiler.

   Belediye Başkanı Ali Sandıkçı, ''Ev sahiplerine, kira formu doldurttuklarını, talep oldukça göndereceklerini'' söyledi.


(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 16 Mart 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön