26 / 04 / 2024

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş!

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş!

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş. Yıkık vaziyetteki konaklar restore edildikten sonra yüksek fiyatla satılıyormuş. Anadoluhisarı'ndaki tarihi Pembe Konak'ta bunlardan birisiymiş. Restore edilen konak 360 milyon liraya satılıkmış.



1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş!


Tarihi köşkler kazanç kapısı


Anadoluhisarı'ndaki ''Pembe Konak'' onarıldıktan sonra 360 milyona satışa çıkarıldı


Yıkık vaziyetteki konakları restore ettiren işadamları, daha sonra onları yüksek fiyatla satıyor, böylece oldukça büyük paralar kazanıyorlar.


Murat KÖPRÜ 

 

   ANADOLUHİSARI'ndaki tarihi ''Pembe Konak'', yeni sahibini bekliyor. Kim 360 milyon lirayı peşin sayarsa, yeni sahip o olacak. ''Pembe Konak'' için bir Arap prensiyle, uluslararası bir şirketin Türkiye temsilcisi çekişiyor...

   1887 yılında yaptırılan, ancak yıkılır duruma geldiği için yeniden inşa edilen konak, ilanla satışa çıkarıldı. İkinci derecede tarihi eser olduğu için bütünüyle yıkılan konakta dış cepheler aynen korunurken, iç alan ''modern yaşamın gereklerine'' uygun olarak düzenlenmiş. 5 katlı, 600 metrekare kullanım alanı alanlı konakta, 5 yatak odası, 3 salon, biri merkezi olmak üzere, 3 mutfak var. Boğaz manzaralı yapıda Türk hamamı, sauna, sauna şok havuzu, yüzme havuzu ve asansör gibi ''hizmetler'' unutulmamış. Fırın, buzdolabı da hediyesi. 

   Bu ''nimetlere'' sahip olmak isteyenlerin sayısı şaşırtıcı derecede kabarık. Satışı organize eden emlak bürosunun yetkilisi bu konuda, ''Gazetede ilan çıktığı gün 30 kişi telefon etti. Erzurum'dan bile arayan oldu'' dedi.

   Tarihi konakları alıp yeniden inşa etmeyi ve daha sonra satmayı ''iş'' edinen Yüksek Mühendis Mimar Kemal İpek, elinden şimdiye kadar sekiz konak geçtiğini söyledi. ''Bu sermayeyi nereden buluyorsunuz? diye sorduğumuzda, ''Tarihimizi yaşatmaya azimli bir işadamımız finanse ediyor'' yanıtını aldık.


(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 20 Ağustos 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön