25 / 04 / 2024

1985 yılında yarım asır sonra, Haliç'te ilk kürek yarışı yapılmış!

1985 yılında yarım asır sonra, Haliç'te ilk kürek yarışı yapılmış!

1985 yılında Haliç'te yarım asır sonra, ilk kez kürek yarışları yapılmış. Son kez 1930 yılında yapılan Fetih Kupası Kürek Yarışları, yarım asır sonra Atatürk Köprüsü ile Galata Köprüsü arasında yapılmış.



1985 yılında yarım asır sonra, Haliç te ilk kürek yarışı yapılmış!


Yarım asır sonra, Haliç'te ilk yarış


Son kez 1930 yılında yapılan yarıştan sonra düzenlenen Fetih Kupası Kürek Yarışları dün Atatürk ve Galata Köprüleri arasında yapıldı.


Yarış sırasında deniz polisi zaman zaman Haliç'te trafiği kesti.


   HALİÇ'te yarım asır sonra, ilk kez dün kürek yarışları yapıldı. Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın izlediği ''Fetih Kupası'' yarışlarının üçünü Fenerbahçe, ikisini de Sümerbank takımları kazandı. 

   Haliç'te, yaklaşık yarım asır sonra sporcular dün yine kürek çektiler. Yarışların Başhakemi Mufahham Elmen, son olarak 1930 yıllarında yapılan kürek yarışlarına katılan sporcuların bugünkülerden çok farklı olduğunu belirtti. O zamanki yarışlara katılan büyük ve ağır kayıkları ancak pehlivan tipli sporcuların çekebildiğini söyledi. Dün yapılan yarışlarda, 50 yıl öncesine göre en önemli fark ise Haliç'in suyunun rengi idi. Kürekçiler, dün kendine has kokusu içinde Haliç'in bulanık sularında çekiştiler. 

   Atatürk ve Galata köprüleri arasındaki 500 metrelik parkurda yapılan yarışları, kıyılarda toplanan birçok meraklı da izledi. Bu arada deniz polisi, yarışların yapıldığı süre içinde Haliç'teki trafiği zaman zaman kesti. 

   Yarışları kazanan sporculara madalyalarını İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, İstanbul Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Genel Sekreter Atanur Oğuz ve Eminönü Belediye Başkanı Tahir Aktaş verdiler. 


Hürriyet Gazetesi 3 Haziran 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön