23 / 04 / 2024

1985 yılında Zeytinburnu Çimento Fabrikası üretimine son verecekmiş!

1985 yılında Zeytinburnu Çimento Fabrikası üretimine son verecekmiş!

1985 yılında iptidai koşullar altında çalışan Zeytinburnu Çimento Fabrikası üretimine son verecekmiş. Ekonomik ömrünü dolduran 52 yıllık fabrikanın 61 dönümlük arazisine, lüks bir otel inşa edilecekmiş.



1985 yılında Zeytinburnu Çimento Fabrikası üretimine son verecekmiş!


Zeytinburnu çimento tozundan kurtuluyor


   ZEYTİNBURNU Çimento Fabrikası, 28 Temmuz'da üretimine son veriyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Muzaffer Çavuşoğlu, ekonomik ömrünü tamamlayan ve çevre sağlığı yönünden de sorun yaratan Zeytinburnu Çimento Fabrikası'nın gelecek ay sonunda üretimine son vereceğinin, işveren tarafından taahhüt edildiğini söyledi. 

   Bir özel kuruluşa ait fabrikanın müdürü Yalçın Cesur da, çevre kirlenmesi sorununun tartışmalı olduğunu belirterek, ''Bununla birlikte biz üretimi 28 Temmuz'a kadar bitirmek istiyoruz. 170 işçiye zorunlu olarak ihbar bildiriminde bulunduk. Aslında bize başka yer gösterseler çok daha iyi olur'' dedi.


     OTEL İNŞA EDİLECEK


   Belediye Başkanı Çavuşoğlu, çimento fabrikasının bulunduğu 61 dönümlük araziye, lüks turistik bir otel inşa edilmesinin planlandığını belirtti. 52 yıllık fabrikanın çok ''iptidal'' koşullar altında çalışarak çevreyi kirlettiğini belirten Çavuşoğlu, ''Eğer otel için araziyi alan çıkmazsa, istimlak edip yeşil alan olarak değerlendirebiliriz'' dedi. 

   

   Fabrika Müdürü Yalçın Cesur ise fabrikanın ham maddelerinin Kemalpaşa'dan geldiğini, fabrikanın o bölgeye taşınmasının da ekonomik açıdan yararlı olduğunu söyledi. Cesur, ''Ortalama kıdemi 10 yıl olan 170 işçimiz çok güç durumda kalacak'' dedi.


(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 20 Haziran 1985

 


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön