26 / 04 / 2024

1986 yılında 3 gökdelenin temeli atılacakmış!

1986 yılında 3 gökdelenin temeli atılacakmış!

1986 yılında İstanbul'da 3 gökdelenin temeli atılacakmış. Zeytinburnu'dan 52'şer katlı iki işhanı ile 36 katlı bir otelin temeli, Turgut Özal tarafından atılacakmış. Şişli'de ise 46 katlı işhanı için temel çalışmalarına başlamış.



1986 yılında 3 gökdelenin temeli atılacakmış!


Aralık ayında 3 gökdelenin temeli atılacak


İSTANBUL YÜKSELİYOR


Zeytinburnu'nda 52'şer katlı iki işhanı ile 36 katlı bir otelin temeli, Başbakan Özal tarafından atılacak


Beyoğlu ilçesinde de bazı gökdelenlerin inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacak


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL'da, ''gökdelenli değişim'' için Aralık ayında ''görkemli'' tören düzenlenecek ve Başbakan Turgut Özal, Zeytinburnu'nda yapılacak 52'şer katlı 2 işhanı ile 36 katlı bir gökdelen otelin temelini atacak.

   Beyoğlu ve Zeytinburnu belediye meclisleri ile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararına göre, Belediye Planlama Müdürlükleri'nce belirlenen ve 70 metre genişliğinde olması öngörülen gökdelen yolları şehir planlarına işlenirken, bu yolların kenarlarına yapılacak en az 5 bin metrekare genişlikte arsa üzerinde inşa edilebileceği kararı alındı.


İLK GÖKDELEN RUHSATI


   Zeytinburnu Belediye Başkanı Muzaffer Çavuşoğlu, ''Gökdelenlerin, kapatılan çimento fabrikası arsası üzerine inşa edileceğini'' belirterek, şunları söyledi:

   ''Çimento fabrikalarının binalarını yıkmaya başladık. Enkaz temizleme işlemi bir ay içinde tamamlanır. Buna göre, 52'şer katlı işhanı ile 36 katlı bir gökdelen otelin temelini Aralık ayında törenle atacağız.''


1986 yılında 3 gökdelenin temeli atılacakmış!


İstanbul yükseliyor


   Beyoğlu, Belediye Başkanı Haluk Öztürkatalay ise, ''Gökdelenlerin yapılacağı güzergahları belirlediklerini'' söyledi ve ''İlçemizde gökdelen inşaatları Aralık ayında ya da 1987 yılının ilk aylarında başlanacak'' dedi.

   Bu arada, Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya firması Şişli'de 46 katlı bir gökdelen işhanı inşaatı için temel çalışmasına başladı. Şişli Belediye Başkanı M. Emin Sungur, ''STFA firmasının gökdelen inşaat ruhsatı konusunun Meclis gündeminde olduğunu'' bildirdi.


YENİ BİR İSTANBUL


   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''İstanbul'da su, kanalizasyon, ulaşım ve çevre sorunlarının çözümü için bir trilyon liralık yatırım başlattıklarını'' belirtti ve şöyle dedi:

   ''İstanbul'da yok olmaya yüz tutmuş tarihi ve doğal güzellikleri kurtarmak için giriştiğimiz bu çalışmalar, bir anlamda da altyapı çalışmasını oluşturuyor. Kimsenin hiçbir kuşkusu olmasın. Yapılan çalışmalar yapılacak gökdelenlere fazlasıyla altyapı oluşturacak ve fazla değil İstanbul iki yıl sonra belki de Avrupa'nın en çağdaş kenti olma yoluna girmiş olacak.''


Milliyet Gazetesi 4 Ekim 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön