26 / 04 / 2024

1986 yılında Çırağan, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş!

1986 yılında Çırağan, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş!

1986 yılında onarımı devam eden Çırağan Sarayı, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş. Onarım çalışmaları 60 milyar liraya mal olacak tarihi saray, 320 odadan oluşacak otel olacakmış.



1986 yılında Çırağan, İstanbul un süper turistik oteli olmaya hazırlanıyormuş!


Çırağan Sarayı'nın onarımı sürüyor


Süper turistik otel


Yaklaşık 60 milyar liraya mal olması beklenen Çırağan Sarayı, İstanbul'un süper turistik oteli olacak.


Proje üstünde son çalışmaları yapan inşaat koordinatörü Ümit Dikmen, ''İnşaat Ekim 1988'de bitecek'' dedi.


İSTİHBARAT SERVİSİ


   İSTANBUL'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanan Çırağan'ın inşaatı bütün hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki yıl tamamlanacak olan ve 80 milyon dolara (yaklaşık 60 milyar TL.) mal olacak otel için inşaatın Türk müteahhit firma koordinatörü Ümit Dikmen, ''Çırağan tamamlandığında, İstanbul'daki 5 yıldızlı turistik otellerin hepsinden üstün olacak'' diyor.

   Çırağan Sarayı İşletmeleri A.Ş. olarak adlandırılacak olan tesisin inşaatını dünyaca ünlü Japon firması Kumagai Gumi ile iki İngiliz firması yürütüyor. Yüksel İnşaat firmasına ihale edilen Çırağan Sarayı, 20 bin metrekarelik otel ve 35 bin metrekarelik Saray bölümlerinden oluşuyor. İnşaatın yalnızca çevre alanı ise 58 bin metrekareyi kapsıyor. Suit ve kral dairelerinin de yer alacağı toplam 320 odadan oluşacak otel bölümünde ayrıca 20X40 metre ebadında balo salonu, büyük bir kumarhane diskotek, çarşı ve konferans salonu yer alacak. Saray bölümü ise tamamıyla tarihi hale getirilip, ziyaretlere açık bulundurulacak. Kumagai Gumi firması proje müdürü T. Yanagıhara ve inşaat mühendisi M. Wada ile proje üstünde son çalışmaları yapan Yüksel İnşaat Koordinatörü Ümit Dikmen, ''Şu anda saray bölümünün iç tadilatları, otel bölümünün de blok altı kazıklarının çakılma işlemi sürüyor. İnşaatı büyük bir olasılıkla 1988 Ekim'inde teslim edeceğiz'' diyor.


(1987 yılında Reşat Altın 109.702 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 25 Mart 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön