25 / 04 / 2024

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti'ne takılmış!

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti'ne takılmış!

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı için verilecek kredi, Almanya Hükümeti'nin onayına takılıp durmuş. 119 milyon marklık kredi için yazılı anlaşma yapılsa da Alman Hükümeti'nin onayına takılan kredi, köprü inşaatını bir ay durdurmuş.



1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti ne takılmış!


119 milyon marklık kredi, Alman Hükümeti'ne takıldı


STFA firması yetkilileri, 1 aydır duran inşaatın bu ay içinde yeniden başlayacağını umut ediyorlar


     Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   GALATA Köprüsü inşaatı için verilecek olan kredi Alman Hükümeti'nin onayına ''takılıp'' durdu.

   İstanbul'da Haliç üzerinde yapılması öngörülen, 2. Galata Köprüsü inşaatının ihalesini kazanan Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya firması, inşaat şantiyesini kurdu. Fakat Federal Almanya Hükümeti 119 milyon marklık kredi için onay vermediğinden çalışmalara ara verildi. 

   STFA firması üst düzey yetkilileri, ''köprü yapımı için Federal Almanya'dan sağlanması öngörülen 119 milyon marklık kredi için yazılı anlaşma yapıldığını'' belirterek, şunları söylediler:

   ''Kredinin yazılı anlaşması imzalandı. Fakat kredinin Türkiye'ye aktarılması için Federal Alman Hükümeti'nin onayı gerekiyor. Tahminimize göre bu onay, Ekim ayı içinde verilecek ve bir aydır duran köprü yapım çalışması da başlayacak.''


3. GALATA KÖPRÜSÜ ETÜDÜNE BAŞLANDI


   Bu arada, Haliç üzerinde, Kasımpaşa ve Fatih kıyı kuşağı arasında yapılması öngörülen 3. Galata Köprüsü için etüt çalışmalarına başlandı. 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın verdiği bilgiye göre, ''3. Galata Köprüsü 70 metre genişliğinde, 6 gidiş-6 geliş olmak üzere 12 şeritli olacak.''


(1986 yılında 1 mark 387 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 8 Ekim 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön