19 / 04 / 2024

1986 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyecekmiş!

1986 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyecekmiş!

1986 yılında E-5 Karayolu'nun İstanbul-Tuzla arasında kalan 40 kilometrelik bölümü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş. 40 kilometrelik bölümüne dev bir bulvar yapılacakmış ve yol boyunca iş merkezleri kurulacakmış.



1986 yılında İstanbul, Anadolu Yakası nda büyüyecekmiş!


Dev bulvar... İstanbul'un Anadolu Yakası'na yapılacak 40 kilometrelik dev bulvar için Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray, ''Paris'in Champs Elysee'si gibi olacak'' dedi.


İstanbul-Tuzla yolu genişletiliyor 


YENİ ŞEHİR


E-5 Karayolu'nun İstanbul-Tuzla arasında kalan 40 kilometre uzunluğundaki bölümüne dev bir bulvar yapılacak ve yol boyunca iş merkezleri kurulacak


Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray, 40 kilometrelik bölümün Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini bildirdi.


1986 yılında İstanbul, Anadolu Yakası nda büyüyecekmiş!


Yeni şehir


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Safa Giray, ''E-5 karayolunun İstanbul-Tuzla arasındaki 40 kilometrelik bölümünü Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Bu dev bulvar, Paris'in Champs Elysee'si gibi olacak'' dedi.

   Bakan Safa Giray, ''İstanbul'un çekirdek merkezlerinde iş merkezi kuracak alan, iş merkezi için yıkılıp yeniden yapılacak bina bulunmadığını'' belirterek şunları söyledi:

   ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehri her türlü görünümden hızla kurtarırken, altyapısını da hızla yeniliyor. Fakat Türkiye hızla büyüdüğünden, hizmet üreten sektörler ise bulundukları alanın yetersizliğinden bu büyümeye ayak uyduramıyorlar ve İstanbul'un şehirsel sorunlarını ağarlaştırıyorlar. 40 kilometre uzunluğundaki yeni bulvar boyunca iş merkezlerinin dizilmesi, İstanbul'un çekirdeğinin yükünü azaltacağı gibi, İstanbul'un da artık Anadolu Yakası'nda büyümesine yardımcı olacak.''

   Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray, 3 gidiş ve 3 gelişli olmak üzere 6 şeritli ve 40 kilometre uzunluğundaki yeni bulvar üzerinde bir banka kurulacağını, bulvar üzerine taşınacak işyerlerine öncelikle telefon ve teleks bağlanacağını söyledi ve ''Fatih Köprüsü, Anadolu Yakası karayolu uzantısının devreye girmesiyle, ağır taşıt trafiğinin de yeni bulvar yolundan çekilmiş olacağını'' belirtti. 

  

ANA YOLLAR 

 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ise, ''İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Kadıköy-Tuzla kıyı kuşağı düzenleme işinin 80 milyon liraya bir İngiliz firmasına ihale edildiğini'' belirtti ve şunları söyledi:

   ''Anadolu Yakası'nın kıyı kuşağını düzenlerken, iç kesimlerini de modern şehircilik anlayışıyla yeniden düzenleme kararı aldık. 40 kilometrelik bulvar boyunca, ana yol, ara yollarla denize bağlanacak ve bu bölgedeki nüfus kolayca denize indirilecek. Ayrıca, ara yollar boyunca, insanların içinde mutlu yaşayacağı yuvalar kurulacak.''


Milliyet Gazetesi 19 Kasım 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön