19 / 04 / 2024

1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!

1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!

1986 yılında Belediye Meclisi'nde ''vatandaş yararına'' çıkarılan kararla, İstanbul Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı parklara giriş serbest bırakılmış. Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'na giriş ücreti tamamen kaldırılmış.



1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!


Belediye Meclisi kararıyla serbest bırakıldı


Parklara giriş ücretsiz!


  Anakent Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'na giriş serbest bırakıldı. Florya Atatürk Ormanı'nca yaptırılan turnikelerde yalnızca araçlardan giriş ücreti alınacak.


   İSTANBUL Anakent Belediye Meclisi'nde dün ''vatandaş yararına'' bir karar çıkarıldı. Bu yıl etrafı çevrilen Florya Atatürk Ormanı ile birlikte Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'nın giriş ücretlerinin 20 liradan 50 liraya çıkarmasıyla ilgili 14 nolu gündem maddesine giriş ücreti tamamen kaldırıldı.

   Buna karşılık, araçların giriş ücreti yüksetildi. Taksiler için 200'den 350 liraya, minibüsler için 400'den 550 liraya ve otobüsler için ise bin liradan bin 375 liraya yükseltilen ücretler, işletme masraflarına katkı sağlayacak.

   Bunlardan başka, etrafı yeni çevrilen Florya Atatürk Ormanı'ndaki giriş kulübesinden yayalar para ödemeden, araçlar ise bilet alarak girecekler. 

   Vatandaşların özellikle sıcak yaz günlerinde hem gezinti yapmak, hem de serinlemek için gittikleri park ve bahçeler artık, parasız hale getirilmiş oluyor. Özellikle dar gelirli vatandaşa yönelik olarak çıkarılan bu karardan başka, yapılması gereken diğer hizmetler de bulunuyor. 

   Bunların başında park ve bahçelere yeni çöp kutularının konması ile yeni tuvaletlerin yapılması... Tabi yapılacak tuvaletlerin temiz tutulmasını sağlamak, dolan çöp kutularını boşaltmak için elemanlara da ihtiyaç olacak.

   3030 sayılı yasaya göre doğrudan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı olan bu yerlerde yapılacak işlere, ilçe belediyelerinin de katkısı sağlanacak yeni düzenlemelere gidilmesi gerekiyor. 

   Aksi halde, vatandaşa hizmet için başlatılan ücretsiz giriş uygulamasıyla birlikte, park ve bahçeler, kısa zamanda ''çöplüğe'' dönebilir. Atılmış çöp ve kağıt parçalarını görenler ise hemen bir şeyler daha atmaya kalkışacaklar. Ve park, temizlikten söz edilemeyecek hale gelecek...


(1986 yılında Reşat Altın 68.390 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 23 Nisan 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön