27 / 04 / 2024

1986 yılında Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş!

1986 yılında Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş!

1986 yılında Sarıyer'de 5 bin aile, evini Araplara kiralamaya hazırlanıyormuş. Günlük kiraların 10 bin ile 100 bin lira arasında olduğu yıllarda, belli bir ücret karşılığında ev kiralayan Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş.



1986 yılında Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş!


Arap kiracı kavgası


  Sarıyer Belediyesi, belli bir ücret karşılığında Araplara aracısız ev kiralamak için bilgisayarlı, videolu hizmetler geliştirirken, komisyoncular, Belediye'ye ateş püskürerek, ''Belediye işine baksın, emlakçılıkla uğraşmasın'' diye dert yandılar.


  Sarıyer ilçesinde yaklaşık 5 bin aile, evini Araplara kiralamaya hazırlanıyor. Günlük kiralar 10 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor.


1986 yılında Sarıyer Belediyesi ile emlak komisyoncuları birbirine düşmüş!


Kiralık evlerin günlüğü 10-100 bin arasında 


Emlak komisyoncuları ile Belediye birbirine düştü


Sarıyer'de Arap kiracı kavgası


   Aydın ÖZDALGA


   SARIYER'de yazı geçirmek için gelecek Arap turistleri paylaşamayan emlak komisyoncuları ile Sarıyer Belediyesi birbirine düştü. Her iki taraf birbirini suçlarken, bu yaz yaklaşık 5 bin aile evlerini Araplara kiraya vermeye hazırlanıyor. Kiraların günlük fiyatının 10 bin ile 100 bin lira arasında değiştiğini bildiriyor. 

   Komisyoncu Yalçın Akatay, belediyeye ateş püskürerek, ''Belediye kendi işleriyle uğraşşa daha iyi olacak. Halk hizmet beklerken, belediyenin emlak komisyonculuğu yapması yakışık kalmaz'' dedi.

   Eleştirileri yanıtlayan Sarıyer Belediye Başkanı Ali Sandıkçı ise, turizmin Türkiye için petrol kadar değerli olduğunu belirterek, şöyle dedi: 

   Gelen turistlere yeterli hizmet verilmiyor, vatandaş da hakkını alamıyor. Turistlere belediye olarak sahip çıkmak zorundayız. 1984'te komisyon işlerinin yüzde 90'ını yapanlar, geçen yıl ancak yüzde 25'lik pay alabildiler. Olay, bir çıkar kavgasıdır. Ayrıca bu yıl bilgisayar kullanacağız. Evini kiralamak isteyenleri ve evlerin özelliğini bilgisayara kaydediyoruz. Karşılığında yüzde 10 komisyon alacağız.'

   Sarıyer'i Arap ülkelerine tanıtmak için bir video film çektirdiklerini anlatan Sandıkçı, ''Bu filmi kardeş Arap ülkelerine yollayarak, daha yaygın bir tanıtım yapacağız'' dedi. Sandıkçı, Sarıyer'deki binaların beyaza boyanması hakkındaki talimatın ev sahiplerine gönderildiğini de sözlerine ekledi.


(1986 yılında Reşat Altın 68.390 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 27 Nisan 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön