25 / 04 / 2024

1986 yılında Yassıada dünya turizmine açılacakmış!

1986 yılında Yassıada dünya turizmine açılacakmış!

1986 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından sembolik fiyata İstanbul Belediyesi'ne devredilen Yassıada'yı, Bedrettin Dalan dünya turizmine açacakmış. Adaya turizm amaçlı üç otel, banka, yat limanı yapılacakmış.



1986 yılında Yassıada dünya turizmine açılacakmış!


Dalan, ünlü siyasi cezaevi dünya turizmine açıyor


YASSIADA görüceye hazır


Milli Savunma Bakanlığı'nın sembolik fiyatla belediyeye devrettiği Yassıada'da biner yataklı 3 otel, yat limanı, alışveriş merkezi, spor tesisleriyle fuar alanı kurulacak


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   MİLLİ Savunma Bakanlığı, Yassıada'yı İstanbul Belediyesi'ne devretti ve belediye adayı görücüye çıkardı...

   Belediyenin kararına göre, Yassıada üzerinde turistik tesisler kurulacak yerli ya da yabancı bir kuruluş, işletme hakkına sahip olacak ve yapılacak anlaşma uyarınca, zamanı gelince tesisleri belediyeye devredecek.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, İstanbul'un en önemli altyapı eksikliklerinden birinin de turistik yatak azlığı oluğunu belirtti ve şöyle dedi:

   ''İstanbul'da mevcut 15 bin yatak, turizm sektörünün ihtiyacını karşılamıyor. Göreve geldiğimizde bu sayıyı en az bir kat artırmak için kolları


1986 yılında Yassıada dünya turizmine açılacakmış!


sıvadık. Nitekim, yakında İstanbul'un uygun her köşesinde süper lüks oteller bir biri ardına dikilmeye başlayacak. Türkiye'nin dünyada giderek artan turistik ve ticari itibarı karşısında alınan bir karar uyarınca da Yassıada'yı ihaleyle dünya turizmine açıyoruz.''


ADA, UZAK DEĞİL


   Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalani İstanbul'a 14 mil uzaktaki Yassıada'nın ilk bakışta uzak görüldüğünü söyledi ve ''Belediyemiz hızlı deniz otobüslerini, fazla değil, birkaç ay içinde hizmete sokacak. İşte bu otobüslerden gereği kadarı da Atatürk Havaalanı-Yassıada, İstanbul-Yassıada arasında yolcu taşıyacak ve Yassıada'ya 15 dakikada ulaşılmış olacak'' dedi.


İŞTE YENİ YASSIADA


   Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın verdiği bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı, Yassıada'yı sembolik bir fiyatla belediyeye devretti. 

   Türkiye'yi 10 yıl yöneten cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve birçok kamu yöneticisinin 1960 İhtilali'nden sonra tutuklu kaldığı ve hüküm giydiği ünlü siyasi cezaevi Yassıada üzerinde turizm amaçlı yapılacak yatırımlar şunlar:

   100'er yataklı üç otel, banka, PTT, yat limanı, yüzme havuzları, yapay kum plajları, voleybol, basketbol ve tenis alanları, yürüyüş yolları, alışveriş merkezleri, mini fuar alanı.


YASSIADA


   Marmara Denizi'nde, Büyükada'nın 5 mil batısında yer alan Yassıada, 0.12 km2 genişliğinde. Üzerinde Bizans döneminden kalma kale ve kilise duvarları bulunan Yassıada, 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında İngiliz Sefiri Henry Bulwer tarafından yazlık olarak kullanıldı ve sefir, adada bir de köşk yaptırdı. Ada, Cumhuriyet döneminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından üs olarak kullanıldı ve 1960 Devrimi'nde gözaltına alınan politikacılar burada yargılandı.


Milliyet Gazetesi 7 Kasım 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön