25 / 04 / 2024

1987 yılında Çiçek Kent büyük rağbet görmüş!

1987 yılında Çiçek Kent büyük rağbet görmüş!

1987 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından Küçükbakkalköy'de Çiçek Kent adıyla yapımı kararlaştırılan 4 milyon lira değerindeki 2 bin konut, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmüş.



1987 yılında Çiçek Kent büyük rağbet görmüş!


35 tanesi tamamlandı... Kadıköy Belediyesi tarafından Küçükbakkalköy'de yapımı sürdürülen 2 bin konutun 35 tanesi tamamlandı. Büyük bir alana ''Çiçek Kent'' adı altında yaptırılan evler büyük ilgi gördü.


  ''Çiçek Kent'' büyük rağbet gördü


   Ucuz eve hücum


Kadıköy Belediyesi tarafından gecekonduları yıkılan vatandaşlar için yaptırılmaya başlanan 4 milyonluk evlere sahip olmak isteyen vatandaşlar dün gazetemize ve belediyeye telefon yağdırdılar. 


Bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan, ''Konuyu değerlendirerek vatandaşa bilgi vereceğiz'' dedi.


Cemil AKYOL


   KADIKÖY Belediyesi tarafından Küçükbakkalköy'de yapımı kararlaştırılan 4 milyon lira değerindeki evler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

   ''Çiçek Kent'' adı altında yaptırılan 4 milyon değerindeki evlerle ilgili haberin gazetemizde


1987 yılında Çiçek Kent büyük rağbet görmüş!


çıkması üzerine gelen yüzlerce telefonda vatandaşlar, Kadıköy Belediyesi'nin gecekondu sahiplerinin dışında kendilerine de bu konuda öncülük etmesini ve kararlaştırılan 2 bin konut sayısının artırılmasını istediler. Vatandaşlar kapasitenin artılması halinde belirtilen 400-500 bin liralık peşinatı ödeyeceklerini ve Kadıköy Belediyesi vasıtasıyla ev sahibi olabileceklerini belittiler. 

   Konuyla ilgili olarak Kadıköy Belediyesi'nin tüm birimlerine başvuruda bulunan ve telefonla arayan vatandaşların bilgi istediği yetkililer tarafından bildirildi.

   Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapacaklarını ve vatandaşlara bilgi vereceklerini belirtti. 

   Belediye Başkanı Osman Hızlan, Çiçek Kent'te yapımı sürdürülen 2 bin konutla ilgili olarak şu bilgiyi verdi: 

   ''Daha önce belirttiğim gibi, şu anki hedefimiz iki bin konut. Çünkü elimizde bu kadar kapasitede boş alan var. Hedeflediğimiz 2 bin konutun 200 tanesi 1987 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Geriye kalanlar 1988-89 yılları sonlarına doğru bitecek. Bunların dağılımı ise şöyle: Yüzde altmışı haklarında yıkım kararı verdiğimiz yaklaşık iki bin gecekondu sahibine ayrılacak. Yıkım için kendilerine vereceğimiz 400-500 bin lirayı peşinat olarak alıyoruz. Ödeme yapmıyoruz. Geriye kalan evlerin yüzde 30'unu mesleğinde başarılı, çalışkan ve ihtiyacı olan polis ve belediye memurlarına, yüzde onunu da muhtaç kişilere Belediye Başkanlığı teklifiyle vereceğiz.''


(1987 yılında Reşat Altın 109.702 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 19 Temmuz 1987



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön