20 / 04 / 2024

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli atılmış!

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli atılmış!

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılmış. Federal Almanya'dan edilen krediyle inşa edilecek köprü 30 milyar liraya mal olacakmış ve 2.5 yılda tamamlanacakmış.



1987 yılında yeni Galata Köprüsü nün temeli atılmış!


30 milyara mal olacak


75 yıl sonra Galata'ya köprü


Yeni Galata Köprüsü'nün temelini atan Başbakan Özal, ''Eski köprü de 1912'de Alman firmasınca 280 bin altına yapılmıştı. Şimdi de Alman kredisi ve işbirliğiyle aynı maliyete geliyor'' dedi.


Başbakan, Teletaş Telekomünikasyon Fabrikası'ndan ayrılırken bir süredir grevde olan Netaş işçilerinin protestosu ile karşılaştı.


1987 yılında yeni Galata Köprüsü nün temeli atılmış!


İSTİHBARAT SERVİSİ


   İKİ gündür İstanbul'da bulunan Başbakan Turgut Özal, dün de yeni yapılan Galata Köprüsü'nün temelini attı. Mısır Çarşısı'nı gezerek torununa patik aldı, yeni yapılan Perşembe Pazarı inşaatını gezdi, Teletaş Telekominikasyon Fabrikası'nda incelemelerde bulundu ve ANAP'ın yeni il merkezini ziyaret etti. Bu arada, Teletaş'tan çıkışı sırasında, bir süredir grevde olan Netaş Fabrikası'nın işçileri, bu ziyareti protesto ederek Başbakan'ı grev yerine çağırdılar.


   Başbakan Turgut Özal İstanbul'da, dün yoğun bir gün yaşadı. İlk olarak yeni Galata Köprüsü'nün temelini atan Başbakan Özal burada yaptığı konuşmada, ilk köprünün 1912 yılında bir Alman firmasına 280 bin Osmanlı altınına yaptırıldığını söyleyerek, ''Bugün Federal Almanya'dan temin edilen krediyle bu köprü yapılmaktadır. Bu köprüyle eski köprü arasında, altın üzerinden hesap edildiğinde fazla bir fark yok. Hatta yenisi daha da ucuza geliyor ve daha büyük. İstanbul'da, yaşamın daha kolaymaşı için bütün gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

   Başbakan Özal'ın bu konuşmasından sonra köprünün ilk kazığı denize çakıldı. İkinci Galata Köprüsü 30 milyar liraya mal olacak ve 2.5 yılda tamamlanacak.


EVREN KATILMADI


   Öte yandan ANKA'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Kenan Evren daha önce duyurulmasına karşın, yeni Galata Köprüsü'nün temel atma törenine katılmadı. Dün sabah İstanbul'da olması gereken Evren, varışını öğleden sonraya aldı.


(1987 yılında Reşat Altın 109.702 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 13 Ocak 1987 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön