20 / 04 / 2024

1988 yılında Devlet Konukevi inşaatı mühürlenmiş!

1988 yılında Devlet Konukevi inşaatı mühürlenmiş!

1988 yılında Cumhurbaşkanlığı için Beşiktaş'ta, Et ve Balık Kurumu'nun soğukhava deposunun yerine inşa edilmekte olan Devlet Konukevi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Belediye Başkanı Bedrettin Dalan tarafından mühürlettirilmiş.



1988 yılında Devlet Konukevi inşaatı mühürlenmiş!


Dalan, ''ruhsatsız yapı''ya el koydu


Evren'in konukevine mühür


İstanbul Belediye Başkanı Dalan, Cumhurbaşkanlığı için inşa edilmekte olan Devlet Konukevi'ni ruhsatsız olduğu için mühürletti, ''Ben Sayın Cumhurbaşkanı'yla konuşurum'' dedi.


1988 yılında Devlet Konukevi inşaatı mühürlenmiş!


İnşaat ruhsatı alınmadığı saptandı


   Devlet Konukevi'ne mühür


Emin DEMİRCİOĞLU


   DEVLET Konukevi inşaatı mühürlendi. Beşiktaş'ta Et ve Balık Kurumu'na ait soğukhava deposunun boşaltılarak, Devlet Konukevi'ne dönüştürülmesi kararının ardından, söz konusu projenin belediyeye onaylattırılıp ''ruhsat'' alınmadığı için inşaatın mühürlendiği öğrenildi.

   Bu mühürleme olayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın, Belediye Meclis üyelerine İstanbul'un gezdirirken inşaatı görmesi üzerine başladı. Devlet Konukevi inşaatının ''ruhsatsız'' yapıldığını öğrenen Dalan, ''Resmi kuruluşların projelerine harç almadan ruhsat verdiğimiz halde, firmanın adamları neden gelmediler?'' diye sordu.

   Gezi sırasında, Beşiktaş Belediye Başkanı Mümtaz Kola'nın, ''Ne yapalım Başkanım?'' sorusu üzerine Dalan, ''Ben, Sayın Cumhurbaşkanı'yla konuşurum. Siz mühürleyin, kardeşim'' dedi.

   Dalan'ın talimatı üzerine, önceki gün, Devlet Konukevi'ne giden Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, inşaatı mühürlediler. Mühürle birlikte, Devlet Konukevi inşaatı durdu. Ancak, mührün ne zaman kaldırılarak inşaatın devam edeceği belli değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Devlet Konukevi inşaatı da olsa, yasa ve prosedüre uyulmalı'' dedi.


Milliyet Gazetesi 14 Eylül 1988



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön