20 / 04 / 2024

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. STFA Grubu tarafından 42 katlı olarak inşa edilecek gökdelenler için hazırlanan projeler, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın imzasından sonra uygulanacakmış.



1988 yılında İstanbul un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu da inşa edilecekmiş!


Zincirlikuyu'da 42'şer katlı iki iş merkezi


İstanbul'u değiştirecekler... İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da yapılacak. Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya Grubu'nca inşa edilecek gökdelenlerden biri Salih Tatlıcı'ya verilecek. Dev binalar iş merkezi olarak kullanılacak.


İLK GÖKDELENLER


İstanbul'da Zincirlikuyu Kavşağı'nda Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya firması tarafından inşa edilecek gökdelenler için hazırlanan projeler, Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın imzasından sonra uygulanacak.


STFA firması yetkilileri, 42'şer katlı gökdelenlerin Japon teknolojisi ve çelik konstrüksiyon sistemiyle yapılacağını söylediler.


1988 yılında İstanbul un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu da inşa edilecekmiş!


   İlk gökdelenleri inşa edecek Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya firması ''STFA'' yetkilileri de konuyla ilgili olarak şunları söylediler:

 

   ''Zincirlikuyu'daki 10 bin 800 metrekarelik alana ilk gökdelenleri yapacağız. Japon teknolojiyle çelik konstrüksiyon sistemiyle 2 bloktan oluşan ticaret merkezi kuracağız'' 

   Bu arada Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, gökdelenleri inşa edecek STFA firmasının belediye ile muhatap olduğunu ifade etti. Dalan şunları söyledi:

   ''Biz Tatlıcı'nın Taşkışla altındaki arsasını, park yapmak için istimlak ettik. Salih Tatlıcı, 26 milyar liralık bedel artırma davası açmıştı. Tatlıcı şimdi o davadan vazgeçti. Zincirlikuyu'da inşaat yapacak firma ise STFA'dır. Proje için bizimle muhatap olan da Salih Tatlıcı değil, STFA firmasıdır. Yeni proje yapacaklar. Ben imzalayacağım. Ondan sonra inşaata başlayabilirler.''

   

TEPKİLER SÜRÜYOR


   Öte yandan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Eruğrul Tığlay, gökdelen yapımı konusunda meslek odalarının görüşlerinin alınmasını istedi. Tığlay, sözlerini şöyle sürdürdü:

   ''Yüksek çelik yapı, Türkiye'de henüz bilinmeyen bir teknoloji. Türkiye'de hala, yüksek çelik konstrüksiyonun yönetmeliği çıkarılmamış durumda. Böyle 42 katlı gökdeleni yerli firma ya da yabancı firma yapsa dahi ortaya çıkacak açmazlara katlanabilecek mi?


Milliyet Gazetesi 2 Ocak 1988



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön