19 / 04 / 2024

1989 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedeli belirlenmiş!

1989 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedeli belirlenmiş!

1988 yılında Beden Terbiyesi, Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedelini 200 milyar olarak belirlemiş. Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın parasına Bayrampaşa'da 100 bin kişilik stat yapılacakmış. Stadın yerine iş merkezleri yapılacakmış.



1989 yılında Ali Sami Yen Stadı nın satış bedeli belirlenmiş!


Beden Terbiyesi emektar stadın fiyatını açıkladı


A. Sami Yen 200 milyara satılık


   Genel Müdür Kemal Kamloğlu, ''İstanbul'a 100 bin kişilik stat gerekiyor. Bu nedenle çok değerli bir arsaya sahip olan A. Sami Yen Stadı'nı 200 milyara satıp, bu para ile yeni stat yapacağız'' dedi.


   Kamiloğlu, Ali Sami Yen'in konumunun büyük ticaret merkezleri yapılmasına son derece elverişli olduğunu belirterek yerli ve yabancı kuruluşlarla derhal görüşmeye hazır olduklarını söyledi.


1989 yılında Ali Sami Yen Stadı nın satış bedeli belirlenmiş!


Ali Sami Yen 200 milyara satılık


   BEDEN Terbiyesi Genel Müdürü Kemal Kamiloğlu, daha önce satılacağı açıklanan Ali Sami Yen Stadı'nın bedelinin 200 milyar lira olarak belirlendiğini söyledi.

   Kamiloğlu, bu parayı verecek bir firmaya derhal stadı devredeceklerini sözlerine ekledi ve şöyle konuştu:

   ''İstanbul çok büyük bir kent. Ali Sami Yen Stadı'nın trafik nedeniyle büyük sorunları var. Diğer taraftan İstanbul gibi bir kente 100 bin kişilik stat gerekiyor. Bu nedenle Ali Sami Yen Stadı'nın bugün kent içinde çok değerli olan arsasını statla birlikte 200 milyara satıp, bu para ile başka bir yere 100 bin kişilik stat yapmak istiyoruz. Ancak 100 bin kişilik stat bitmeden, Ali Sami Yen'i teslim etmeyeceğiz. 100 bin kişilik statın yeri Bayrampaşa olabilir. Ali Sami Yen Stadı'nın arsası yeri ve konumu itibariyle büyük ticaret merkezleri yapılmasına son derece elverişlidir. Bununla ilgilenecek Türk ve yabancı kuruluşlar ile hemen görüşmeye hazırız. İstanbul'a spor konusunda çok büyük yatırımlar yapacağız. Bayrampaşa'daki 100 bin kişilik stat, bunlardan sadece biri olacak.''


(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 12 Ocak 1988



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön