25 / 04 / 2024

1989 yılında Alsit villaları mühürlenmiş!

1989 yılında Alsit villaları mühürlenmiş!

1989 yılında Alarko Holding'in Sarıyer sırtlarında inşa ettirdiği, tanesi 700 milyon ile 1 milyar lira arasında satılan ''Alsit'' villalarından 41'i, ''temel üstü ruhsatı'' olmadığı gerekçesiyle mühürlenmiş.



1989 yılında Alsit villaları mühürlenmiş!


   ALARKO Holding'in İstanbul Sarıyer sırtlarında inşa ettirdiği ''Alsit'' villalarından 41'i, ''temel üstü ruhsatı'' alınmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nce mühürlenen villaların projelerine uygun yapılıp yapılmadığı incelenecek. 

   İmar Müdürlüğü yetkilileri, Devlet Denetleme Kurulu'nun Boğaziçi villalarıyla ilgili kararlarının uygulandığını hatırlattılar ve ''Daha önce Uyum Villaları'nda yaptığımız incelemeyi burada da yapacağız. Alsit villalarında projeler ile inşaat arasında aykırılık varsa yıkım kararı verebiliriz'' diye konuştular.

   Alarko yetkilileri ise toplam 64 villa için ruhsat alındığını, her şeyin yasal olduğunu, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne de temel üstü ruhsatı için 1.5 yıl önce müracaat ettiklerini buna karşın villaları gelip incelemediklerini söylediler.

 

   ÇOĞU SATILDI - Sarıyer'in Maden yöresinde Alarko tarafından yaptırılan Alsit villalarının çoğu 700 milyon lira ile 1 milyar lira arasında satılıyor.


   Alarko'nun Büyükdere sırtlarında İstanbul Boğazı'na karşı inşa ettirdiği Alsit villalarının mimari tasarımının Profesör Sedat Eldem yaptı. Koruluk alan içerisine inşa edilen dubleks villaların önünde müstakil bir yüzme havuzu da bulunuyor.


(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 16 Eylül 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön