25 / 04 / 2024

1989 yılında Bebek sırtlarında ağaç katliamı!

1989 yılında Bebek sırtlarında ağaç katliamı!

1989 yılında Bebek'te İpar Korusu ile Katolik Kilisesi arasında kalan arazide bulunan 100 ağaç, kimliği bilinmeyen kişilerce kesilmiş. Emlak komisyoncuları, ''villa yapımına yer açmak için'' ağaçların kesildiğini iddia etmişler.



1989 yılında Bebek sırtlarında ağaç katliamı!


Bebek sırtlarında 100 eski ağaç kesildi


''Yeşil'' katliam


Boğaz'ın en güzel semtlerinden Bebek'te İpar Korusu ile Katolik Kilisesi arasında kalan arazide bulunan 100 ağaç, kimliği bilinmeyen kişilerce kesildi.


Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri, olayın savcılığa yansıtıldığını belirtirken, bazı emlakçıları ''Ağaçlar, villa yapılabilmesi için kestirildi'' iddiasında bulundular.


İSTİHBARAT SERVİSİ


   BEBEK sırtlarındaki İpar Korusu ve Katolik Kilisesi arasındaki bölgede kimliği bilinmeyen kişilerce gerçekleştirilen ağaç katliamı Cumhuriyet Savcılığı'nda.

   Ağaç kıyımını tepedeki evlerinden fark eden Etiler sakinlerinin ihbarı üzerine 20 Ocak'ta olay yerine gelen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri, kesilmiş ağaçlar hakkında zabıt tuttuktan sonra mühürleme yaptılar. Bebek'te 147 ada ve 16 parseldeki 2 dönümlük alanda herhangi bir inşaat için başvuru yapılmadığını belirleyen yetkililer, arsa sahibi Atilla Uras'ın yurt dışında olduğunun öğrenilmesi üzerine, failleri belirlenemeyen olayı, önceki gün Cumhuriyet Savcılığı'na duyurdular.


1989 yılında Bebek sırtlarında ağaç katliamı!


''Yeşil'' katliam


   Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri, ''Seçim öncesi kırmızı alarma geçtik. Hafta sonu dahil her gün ekipler kontrole çıkıyor'' derlerken, görüşüne başvurduğumuz emlak komisyoncuları söz konusu alanın çok değerli olduğunu söylediler. Aralarında meyve fidanlarının da bulunduğu 20-25 santimetre çapındaki 100 kadar ağacın ''villa yapımına yer açmak'' amacıyla kesildiğini öne süren komisyoncular, ''Burada yapılacak bir villa 2 milyara alıcı bulur'' dediler.


(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 28 Ocak 1989 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön