16 / 04 / 2024

1989 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe'ye trilyonluk tapu!

1989 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe'ye trilyonluk tapu!

1989 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Fenerbahçe ile Galatasaray kulüplerinin Fenerbahçe Burnu'ndaki tesislerinin bulunduğu, 1 trilyon değerindeki arsanın tapularını iki kulübe armağan edeceğini açıklamış.



1989 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe ye trilyonluk tapu!


Belediye Başkanı Sözen'den büyük jest


G. Saray ile F. Bahçe'ye trilyonluk tapu


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Fenerbahçe ile Galatasaray kulüplerinin Fenerbahçe Burnu'ndaki tesislerinin bulunduğu arsanın tapularını bu iki kulübe armağan edeceğini açıkladı.


Satış işlemi yapılırken tapulara ''Satılamaz, devredilemez, temlik konamaz'' şartı getirilecek. Sözen, ''İki kulüp de 20 yıllık kiracımız. Kulüpleri ekonomik özgürlüğe ve belli güvencelere kavuşturmak için bu kararı aldık'' dedi.


Arsaları Fenerbahçe ve Galatasaray'a kazandırmak için yoğun çaba harcayan Kadıköy Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın, ''İki kulübün Mart ayında yapılacak kongresinden hemen sonra tapular törenle Sayın Belediye Başkanımız tarafından verilecektir'' şeklinde konuştu.


Arsaların devir işlemi için belediyenin Hukuk ve Emlak İşleri çalışmaya başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Özyalçın, kulüplere tapusu verilecek arsaların değerinin bir trilyon olduğunu söyledi.


1989 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe ye trilyonluk tapu!


G. Saray ile F. Bahçe'ye trilyonluk tapu


   İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Nurettin Sözen, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin Fenerbahçe Burnu'ndaki tesislerin bulunduğu arazinin bu iki kulübe sembolik bir fiyatla satılacağını ve tapularının derhal verileceğini söyledi.

   Sözen, Kadıköy Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın ile birlikte Milliyet'e yaptığı açıklamada, ''İki kulübün 20 yıllık kiracıları olduğunu, bu kulüplerin paralı insanların ambargosundan kurtulup, Türk sporuna daha gerçekçi biçimde hizmet etmeleri için bu kararı aldıklarını'' söyledi.

   Büyükşehir Belediye Başkanı, tapu işlemi yapılırken, bu arsaların satılamayacağı, devredilemeyeceği, başkan ya da bir başka yönetici tarafından temlik konamayacağı gibi şartları da koyacaklarını belirtti.

   Kadıköy Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın ise, ''Fenerbahçe Burnu'ndaki iki kulübe ait tesislerin bulunduğu arsalar, bugün İstanbul'un en değerli ve bulunmaz yeridir. Ve bugünkü piyasa değeri 1 trilyondur. Sayın Başkanımız Nurettin Sözen, verdiği sözü yerine getiren bir yöneticidir. Seçimden önce verdiği bu sözü şimdi yerine getiriyor.   


    TAPU İŞLEMLERİ BAŞLADI


   Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, tesislerin bulunduğu arsaların Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerine devri için Hukuk ve Emlak Müdürü'ne direktif verdiğini, iki kulübe tapu verilmesini engelleyecek hiçbir yasal işlem bulunmadığını söyledi.

   Sözen, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

   ''Fenerbahçe ve Galatasaray kulübünün su sporlarına sahip çıkabilmeleri için bu yerleri devretmeyi düşünüyoruz. Bu konuda kararlıyız. Bunun biçiminin nasıl olacağı konusunda hukuk ve emlak işlerimizin çalışmaları sürdürüyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra, bu yerleri Cengiz Özyalçın başkanla beraber Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerine memnuniyetle armağan edeceğim.'' 


EKONOMİK ÖZGÜRLÜK ŞART


   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Beşiktaş'a çim saha ile kulüp binasının arkasındaki arsanın tapusunun tahsisi konusunda her türlü kolaylığı gösterdiklerini belirtti.

   Sözen, Fenerbahçe ve Galatasaray'a tapuları verişlerinin bir nedeninin de ekonomik özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 

   ''Bütün kulüplerin, özellikle tarihi mazisi geniş olan kulüplerin ekonomik özgürlüğe kavuşmasından yanayım. Yani kongrelerde parası olanın yönetime gelmesi, parası olanın kulübün kaderine hakim olması anlayışının bertaraf edilmesi, kulüplerin belli gelir kaynaklarına, belli güvencelere kavuşması gerekiyor. Biz böyle düşünüyoruz. Bu desteklerin asıl hedeflenen amacı budur. Yani buraya daha çok hizmet yapacaklar, daha çok spor ilgisi olanlar, daha çok tabanla kucaklaşanlar, birleşenler gelmelidir. Hizmet edecekler gelmelidir. Yoksa seçimde ölçü, sadece paraya dayanmamalıdır. Kim zengin o gelsin. Şimdi ben duyuyorum. Kulağıma geliyor. Ülkemizin en zenginleri, bu kulüplerin yönetimine talip olmuş.''


(1989 yılında Reşat Altın 191.425 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 11 Kasım 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön