29 / 03 / 2024

1989 yılında Mustafa Süzer'in Dolmabahçe'deki gökdelen inşaatı mühürlenmiş!

1989 yılında Mustafa Süzer'in Dolmabahçe'deki gökdelen inşaatı mühürlenmiş!

1989 yılında Süzer Dış Ticaret Şirketi'nin sahibi Mustafa Süzer'in Dolmabahçe sırtlarındaki gökdelen inşaatı, Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in emriyle mühürlenmiş. Gerekçe olarak inşaatın, kamuya ait arazilere taştığı gösterilmiş.



1989 yılında Mustafa Süzer in Dolmabahçe deki gökdelen inşaatı mühürlenmiş!


Gökdelene mühür


Süzer Dış Ticaret Şirketi'nin sahibi Mustafa Süzer'in Dolmabahçe sırtlarında yapımı süren gökdelen inşaatı, Belediye Başkanı Sözen'in emriyle mühürlendi...


Yetkililer gerekçe olarak, inşaatın, Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve belediyeye ait arazilere taştığını gösterdiler.


1989 yılında Mustafa Süzer in Dolmabahçe deki gökdelen inşaatı mühürlenmiş!

Gökdelene mühür


    Kemal DİYARBEKİR

  

    KAMUOYUNU uzun süre meşgul eden Süzer Dış Ticaret Şirketi'nin sahibi Mustafa Süzer'in, Dolmabahçe sırtlarında, İnönü Stadı'nın arkasında yapımı süren, Taksim Uluslararası Turizm ve İş Merkezi inşaatı, İstanbul Anakent Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen'in isteği üzerine, Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenerek, durduruldu.

   Beyoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Aslan ve İstanbul Anakent Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Yıldız, zabıta memurlarıyla birlikte, dün sabah inşaat yerine gelerek, inşaatın Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü ile Belediye'ye ve İstanbul Teknik Üniversitesi arazilere taştığı gerekçesiyle mühürlenmesine karar verildiğini, şirket yetkililerine bildirdiler.

   Daha sonra zabıta memurları inşaatın durdurulması için inşaatı mühürlemek istediler. Ancak inşaatın mühürlenmesine, yazılı bildirimde bulunmadığı nedeni ile itiraz eden Şantiye Şefi Nurettin Özmen, yazılı emir istedi. Görevlilerin Beyoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Aslan'ın şifahi emri olduğunu söyledilerse de Şantiye Şefi Özmen, yazılı emir istediğinde ısrar etti.

   Bunun üzerine, İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Alev Coşkun'la telefon görüşmesi yapan yetkililer, durumu kendisine izah ettiler. Alev Coşkun yazılı emrin hazırlandığını belirterek, beklenmesini istedi. İki saate yakın bir beklemeden sonra Beyoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan yazılı emirle inşaata gelen Beyoğlu İmar Müdürü İhsan Palabıyık ve diğer görevliler, çalışmanın durdurularak inşaatın mühürleneceğini, Şantiye Şefi Nurettin Özmen'e tekrar bildirerek zabıt tuttular. Formalitelerin tamamlanmasından sonra, görevliler inşaatın girişini, gerilen bir ip üzerine taktıkları mühürle kapattılar ve inşaatı durdurdular.


Hürriyet Gazetesi 16 Mayıs 1989



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön