25 / 04 / 2024

1990 yılında Adnan Menderes'in anıtmezarı Vatan Caddesi'nde yapılacakmış!

1990 yılında Adnan Menderes'in anıtmezarı Vatan Caddesi'nde yapılacakmış!

1990 yılında Adnan Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın mezarları Yassıada'dan İstanbul'a nakledilecekmiş. İstanbul'da anıtmezar için Vatan Caddesi'nde, Karayolları'na ait 16 dönümlük alan uygun görülmüş.



 1990 yılında Adnan Menderes in anıtmezarı Vatan Caddesi nde yapılacakmış!


Aileleri, Vatan Caddesi'ndeki 16 dönümlük alanı uygun buldular


Menderes, Zorlu ve Polatkan'a İSTANBUL'DA ANITMEZAR


Anıtmezar, Özal'ın talimatı üzerine idamların yıldönümü olan 17 Eylül tarihine kadar tamamlanacak. Adnan Menderes Bulvarı olarak adı değiştirilen Vatan Caddesi'nin Topkapı girişinde tüm çevreye tepeden hakim olan 16 dönümlük ter konusunda, Menderes, Zorlu ve Polatkan aileleri görüş birliğine vardı...


Bayındırlık ve İskan Bakanı ile bir araya gelen Aydın Menderes ve Sevin Özen (Zorlu), anıtmezar projesini bir kez daha inceleyecekler. Yeni mezar yerini gören ve beğenen Mutahhare Polatkan, ''Acımız hiçbir zaman dinmez. Yeni mezar yerleri bizim için teselli olacak. İstediğimiz zaman gidip ziyaret edeceğiz'' dedi. 


1990 yılında Adnan Menderes in anıtmezarı Vatan Caddesi nde yapılacakmış!


Menderes, Zorlu ve Polatkan'a İSTANBUL'DA ANITMEZAR


Şevket OKANT

İSTANBUL, (Hürriyet)


   ADNAN Menderes, Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın, İstanbul Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yeni mezar yerleri belirlendi. 

   Menderes, Zorlu ve Polatkan aileleri, yeni adı Adnan Menderes Bulvarı olan Vatan Caddesi'ndeki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü 1. Grup Şefliği'nin bulunduğu 16 dönümlük alanı, yeni mezar yeri olarak uygun gördüler. Mutahhare Polatkani ''Gittim, gördüm ve beğendim'' derken, Aydın Menderes ve Sevin Özen'in (Zorlu) de, aynı görüşte oldukları öğrenildi. Bu arada, önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek, yeri bir kez daha görecek olan Aydın Menderes, proje konusunda daha detaylı bilgi edinecek. Kendisiyle görüştüğümüz Mutahhare Polatkan, yeni mezar yerlerini uygun gördüklerini belirterek, ''Acımız hiçbir zaman dinmez. Yeni mezar yerleri bizim için bir teselli olacak'' dedi.

   Yeni mezar yerlerinin belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde Sevin Özen (Zorlu) ve Aydın Menderes ile bir araya gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Cengiz Altınkaya, İstanbul Adnan Menderes Bulvarı'ndaki alan için ailelerden ''uygun görüş'' aldı. Bakan Altınkaya'nın, toplantıda İstanbul'da bulunan Mutahhare Polatkan ile de telefonla görüşerek rızasını alması üzerine, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın yeni mezar yerleri kararlaştırıldı.

   Üç DP'li Menderes, Polatkan ve Zorlu'nun yeni mezar yerleri, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın isteğiyle idam edildikleri gün olan 17 Eylül tarihine yetiştirilecek. Özal'ın talimatıyla, mezar yeri belirleme ve nakil işlemlerini özel olarak takip eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Cengiz Altınkaya'nın, işlemlerin bir an önce halledilmesi için gerekli yerlere kesin talimat verdiği bildirildi. 

   Yeniz mezar yerleri yaklaşık 16 dönümlük bir alanı kaplıyor. Eski adı Vatan Caddesi olan Adnan Menderes Bulvarı'nın Topkapı girişinde, tüm çevreye hakim bir tepede bulunan arazinin karşı tarafındaki boş alan da park ve dinlenme yeri olarak düzenlenecek.


Hürriyet Gazetesi 19 Mayıs 1990



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön