19 / 04 / 2024

1991 yılında Akmerkez'in inşaatı sürüyormuş!

1991 yılında Akmerkez'in inşaatı sürüyormuş!

1991 yılında Etiler'de, İstanbul'un en büyük ticaret merkezi olarak inşa edilen Akmerkez'in inşaatı sürüyormuş. Üç ayrı bloktan oluşan Akmerkez'in toplam 150 bin metrekare inşaat alanı varmış.



1991 yılında Akmerkez in inşaatı sürüyormuş!


İstanbul'un en büyük ticaret merkezi Etiler'de hızla yükseliyor


Dev alışveriş merkezi


Hızla çoğalan büyük ve iş alışveriş merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Etiler'de yapımı süren Akmerkez Etiler Ticaret Merkezi'nin, İstanbul'daki benzerlerinin en büyüğü olacağı belirtildi.

Dinçkökler'e ait Akkök Şirketi ile Tekfen ve Doğu Batı Şirketler Grubu ortaklığıyla yapılan ticaret ve alışveriş merkezinin 150 bin metrekare kullanım alanı ve iki bin araç kapasiteli otoparkı olacak.


İSTİHBARAT SERVİSİ


   İSTANBUL'da son yıllarda hızla çoğalan büyük iş merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Etiler'de yapımı devam eden Akmerkez Etiler Ticaret Merkezi'nin, İstanbul'daki benzerlerinin en büyüğü olacağı bildirildi.

   Etiler Lisesi'nin yanındaki eski futbol sahasında iki yıl önce inşasına başlanan Akmerkez, üç ayrı bloktan oluşuyor. 14, 17 ve 23 katlı bloklarda, her biri bin metrekare olan bürolar yer alacak. Binanın dış cephesi alüminyum eloksal ve renkli özel camlı olacak. Toplam 150 bin metrekare inşaat alanı bulunan Akmerkez'in zemin katlarından üçü alışveriş merkezi olarak kullanılacak. Alışveriş merkezinin altında yer alan iki kat ise iki


1991 yılında Akmerkez in inşaatı sürüyormuş!


bin araç kapasiteli otopark olacak. Yangın ihbar sistemi ve kapalı devre TV ile donatılacak Akmerkez'in projesini Mimar Fatih Uran yaptı. Raif Dinçkök'ün sahibi olduğu Akkök ile Tekfen ve Doğu Batı Şirketler Grubu ortaklığı ile yapılan Akmerkez'in 1993 yılı başında hizmete girmesi bekleniyor. 

   Akkök şirketi yetkilisi Dr. Köksal Akoğlu, inşaatta uygulanan yüksek teknolojinin geleceğin ihtiyaçlarını bugünden çözümlediğini belirtti.


Milliyet Gazetesi 5 Haziran 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön