24 / 04 / 2024

1991 yılında Eminönü'ndeki vapur iskeleleri yenilenecekmiş!

1991 yılında Eminönü'ndeki vapur iskeleleri yenilenecekmiş!

1991 yılında Eminönü'ndeki 1970'li yıllarda inşa edilen vapur iskeleleri, modern ve çağdaş dizaynla yeniden inşa edilecekmiş. Yeni yapılacak iskeleler, İzmir'deki Alsancak ve Karşıyaka iskeleleri örnek alınarak yapılacakmış.



1991 yılında Eminönü ndeki vapur iskeleleri yenilenecekmiş!


BÖYLE OLACAK... 1970'li yıllarda inşa edilen Eminönü'ndeki vapur iskeleleri yenileniyor. İzmir'de yapılan Alsancak ve Karşıyaka iskeleleri örnek olarak alındı. Yetkililer, karanlık ve yolcuya sıkıntı veren iskelelerin yakın bir gelecekte ferah ve aydınlık yenilerine yerini bırakacağını söylediler. 


İhtiyacı karşılamayan eski vapur iskeleleri de tarihe karışıyor


Eminönü'ne yeni yüz


1970 yılından günümüze kadar hizmet veren, ancak gereksinmeye yanıt veremeyecek hale gelmiş olan Eminönü'ndeki iskeleler modern ve çağdaş dizaynla yeniden inşa ediliyor.


1991 yılında Eminönü ndeki vapur iskeleleri yenilenecekmiş!


Turgaz GÖZDERELİLER


    KÜÇÜKLÜĞÜ ve basıklığı nedeniyle, İstanbullulara sıkıntılı anlar yaşatan Eminönü'ndeki vapur iskeleleri yakında tarihe kavuşuyor. Türkiye Denizcilik İşletmeleri aldığı son kararla Eminönü'ndeki dört iskelenin yıkılarak yerine geniş ve ferah, bugünün gereksinmesine yanıt verecek iskeleler yapılmasını onayladı. 

   Projenin ilk aşamasında deniz dibi sertliğinin belirlenmesi için zemin araştırma çalışmalarına başlandı. Bu çalışmadan çıkacak sonuçlara göre yeni iskeleler kazıklarla desteklenerek deniz üstünde yer alacak. Son derece modern olarak inşa edilecek iskelelerin içinde yolcuların vapur beklerken dinlenebilecekleri koltuklar, büfe ve havalandırma aygıtlarının galerisi bulunacak. Bu galeride dönüşümlü olarak sanatçıların çeşitli eserleri sergilenecek.

   İskelelerin tip ve biçiminde İzmir'de yeni hizmete giren Alsancak ve Karşıyaka iskelelerinin örnek alınacağını belirten TDİ yetkilileri İstanbulluların yakın zamanda sıkılmadan seyahat edeceklerini söylediler.


Milliyet Gazetesi 21 Temmuz 1991 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön