23 / 04 / 2024

1991 yılında İstanbul'a ilk teleferik!

1991 yılında İstanbul'a ilk teleferik!

1991 yılında İstanbul'da ilk kent içi teleferik Maçka'da inşası devam eden Demokrasi Parkı'nda kuruluyormuş. Demokrasi Parkı'ndaki Maçka Çeşmesi ile Hilton arasında çalışacak teleferik 400 mesafede gidip gelecekmiş.



1991 yılında İstanbul a ilk teleferik!


Hilton'la Maçka Çeşmesi arasında işleyecek


İstanbul'a ilk teleferik


Maçka'daki Demokrasi Parkı ile Hilton arasında 400 metre mesafede gidip gelecek iki teleferik 6'şar kişilik olacak. İlk üç aşaması ihale edilen projenin, iki yılda tamamlanması öngörülüyor.


Ferit FARSAKOĞLU


   İSTANBUL'da ilk kent içi teleferik Maçka'daki Demokrasi Parkı'nda kuruluyor. Yeniden düzenlenen Demokrasi Parkı'na gidiş gelişi sağlayacak iki teleferik kabininin her biri 6 kişilik olacak. 400 metre uzunluktaki hatta karşılıklı gidip gelecek olan teleferikler tarihi Maçka Çeşmesi'yle Hilton Oteli arasında işleyecek.

   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Demokrasi Parkı'nın dört aşamalı gerçekleştirileceğini, ilk üç aşamasının ihalesinin yapıldığını, dördüncü aşama için de önümüzdeki günlerde ihaleye gidileceğini söyledi. Tamamı iki yılda bitecek olan parkta amfiteatr, spor alanları, olimpik yüzme havuzları, tenis kortları, mini golf sahası, buz pateni, bowling tesisleri, çarşı, sanatçılar kahvesi, gezi alanları ve lokantalar bulunacak.


Milliyet Gazetesi 15 Ekim 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 





Geri Dön