26 / 04 / 2024

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü hizmete açılacakmış. Toplam altı şerit olarak inşa edilen köprüde raylı sistem toplu taşıma araçlarına da yer bırakılmış. Köprünün açılışı Başbakan Süleyman Demirel tarafından yapılacakmış.



1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!


KÖPRÜ HAZIR... Yeni Galata Köprüsü çevre yollarının yapımı bayram boyunca sürdü. Üç gidiş-üç geliş olmak üzere altı şerit olarak açılacak köprü ve çevre yollarının Eminönü trafiğine rahatlama getirmesi bekleniyor.


Köprü gün sayıyor


Başbakan Süleyman Demirel'in açılışını yapacağı yeni Galata Köprüsü ile Eminönü ve Karaköy meydanlarının düzenlemesiyle bir süreden beri çekilen sıkıntılar bitecek, kesişmeyen trafik Eminönü Meydanı'nı rahatlatacak.


1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!


Köprü gün sayıyor


Emin DEMİRCİOĞLU


   BAŞBAKAN Süleyman Demirel'in yeni Galata Köprüsü'nü açması ve Eminönü ile Karaköy meydanlarının düzenlenmesi sonucunda, İstanbul trafiği rahat bir nefes alacak.

   Bayram tatili boyunca çalışan Karayolları 17'nci Bölge elemanlarıyla müteahhit firmanın personeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mülkiyetindeki köprü ve meydanları açılışa hazır hale getirmeye uğraştılar. Asfaltlar döküldü, yaya ve oto altgeçitleri düzenlendi, bağlantılar bitirildi.

   Raylı sistem toplu taşıma araçlarına bile yer bırakıldıktan sonra üçü gidiş ve üçü de geliş olmak üzere altı şerit bulunacak yeni Galata Köprüsü'nün, trafik akışına rahatlık getirmesi bekleniyor.

   Eminönü Meydanı'nın düzenlenmesinde çarşılı yaya altgeçitleri ile trafiğin kesişmesini önleyecek oto altgeçitleri ilk kez deneniyor. Oto altgeçitleriyle trafik akışı da şöyle olacak:

   Karaköy'den yeni köprüye giren araçlar, köprüyü giren araçlar, köprüyü geçtikten sonra doğrudan Yeni Cami önüne gelebilecekler. Sirkeci yönünden gelen araçlar da doğrudan köprüye girebilecekleri gibi, oto altgeçidinden Unkapanı yönünden gelen araçlar da doğruca Sirkeci yönüne gidebilecekleri gibi yine oto altgeçidinden geçerek köprüye girebilecekler.


Milliyet Gazetesi 15 Haziran 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 





Geri Dön