25 / 04 / 2024

1992 yılında Riva-Şile hattındaki ormanlar kamu kuruluşlarına tahsis edilmiş!

1992 yılında Riva-Şile hattındaki ormanlar kamu kuruluşlarına tahsis edilmiş!

1992 yılında İstanbul'un akciğeri olan, Karadeniz sahilindeki Riva-Şile hattındaki ormanlar, dönüm dönüm kamu kuruluşlarına tahsis edilmiş. Kamu kuruluşlarına tesisler yapılmak üzere tahsis edilen bölge, yok olmaya mahkum hale gelmiş.



1992 yılında Riva-Şile hattındaki ormanlar kamu kuruluşlarına tahsis edilmiş!


Devlet eliyle yağma 


İstanbul'un akciğeri olan, Riva-Şile hattındaki paha biçilmez ormanlar, dönüm dönüm kuruluşlara tahsis ediliyor.


YAZIK, ÇOK YAZIK


Minicik yavruların bile ''Fidan dikebilmek için'' mücadele ettiği bir dönemde, büyük vurdumduymazlık örneği teşkil eden bu davranışların, kamu kuruluşlarınca yapılması ''Acı''yı daha da artırıyor.


VATANDAŞ KINIYOR


Buralarda yapılacak tesislerin ''Bölgenin ölümü'' olacağını söyleyen vatandaşlar, ''Biz bir nebze olsun, fazla oksijen kazanabilmek için çabalıyoruz. Devlet katliama çanak tutuyor'' diyorlar.


1992 yılında Riva-Şile hattındaki ormanlar kamu kuruluşlarına tahsis edilmiş!


İSTANBULLU minik yavrular ve gönüllü kuruluşlar bir fidan fazla dikebilmek için tırnaklarıyla mücadele ederken, devletin ormanları kamu kuruluşları ve özel şahıslara, tesisler yapılmak üzere dönüm dönüm tahsis İstanbulluların her geçen gün artan kalabalıktan ve hava kirliliğinden tek kurtuluş yeri olan, Karadeniz sahilindeki ormanlık alanlar, bir bir yok olmaya mahkum hale geliyor. Belgelere göre, olayın acı yönü, bu işi yalnız özel kuruluşlar ve şahısların değil, devlet ve kamu kuruluşlarının da yapması. İstanbul'u daha yeşil hale getirmek üzere, bir süre önce bazı gönüllü kuruluşlar tarafından başlatılan ağaç dikme kampanyasını aklı başında hemen herkes sevinçle karşıladı. Öncelikle sanatçılar, ünlü kişiler ve işadamlarının desteği ile 2000'li yıllarında ormanları yaratılmaya çalışılıyor. Bu kampanyalara katılarak İstanbul'a ağaç kazandırmaya çalışan vatandaşlar, ''Binlerce kişi, giderek havası daha da kirlenen İstanbul'a bir nebze olsun fazla oksijen kazandırmaya uğraşıyor. Minik yavrular bile, diktikleri ağaçlarla ülkelerine ve yeşile bir katkıda bulunduklarını düşünüyorlar ve mutlu oluyorlar. Gönüllü kuruluşlar ise geleceğe bir orman hediye etmenin gönül rahatlığını duyuyor. Ancak bütün bu uzun ve meşakkatli çabalar sürerken, devletin ormanlarının, çeşitli tesisler yapılmak üzere dönüm dönüm dağıtılması bizi kahrediyor. Bu durumu kınıyoruz.''


Hürriyet Gazetesi 10 Nisan 1992 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön