24 / 04 / 2024

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.



1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!


Yeşil Üsküdar tükendi


Salacak-Harem sahil yolu beton yığını oldu


Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkiledi. Bir zamanlar yemyeşil ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil yolunda beton binalar hızla yükseliyor. Betonlaşmayı tepkiyle karşılayan Üsküdarlılar, yeşil Üsküdar'a balta vurulduğunu söylüyorlar.


   İSTANBUL'da, Boğaziçi'ni de etkisi altına alan betonlaşma, sonunda Üsküdar sahiline de sıçradı. Bir zamanlar ağaçlarla kaplı ve yemyeşil bir örtü görünümünde olan Salacak-Harem sahil kesiminde, beton 


1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!


binalar hızla yükseliyor. Göz göre göre yeşilin katledildiğini belirten Üsküdarlılar, betonlaşmaya sert bir şekilde karşı çıkıyorlar. 

   Üsküdar'da Salacak-Harem sahil yolu da betonlaşmanın çirkinliği altında ezilmeye başladı. İstanbul'un en eski ve en güzel semtlerinden biri olan Üsküdar'da, şimdi adeta betonlaşmanın yası tutuluyor. Yemyeşil ağaçlarla kaplı sahil yolunda beton binalar hızla yükseliyor. Betonarme restoranlar, gazinolar, çay bahçeleri ve binaların sayısı hızla artıyor. Üsküdarlılar, akşamları yürüyüş yaptıkları sahil yolunun betonlaşmasını tepkiyle karşılarken, Üsküdar Belediye Başkanı Niyazi Yurtseven, bölgede yapılan inşaatların imar planına uygun olduğunu belirterek, ''Hepsi yasaldır. Çay bahçelerine ise 'yap-işlet-devret' şeklinde sahil düzenlemesi programı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verilmiştir'' dedi.


Milliyet Gazetesi 18 Ağustos 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön