20 / 04 / 2024

1992 yılında Vasfi Aziz Yalısı 17 milyar liraya satılmış!

1992 yılında Vasfi Aziz Yalısı 17 milyar liraya satılmış!

1992 yılında işadamı Ali Rıza Bozkurt, yabancı konuklarını ağırlamak için Boğaziçi'nde kendi yalısının yanındaki Vasfi Aziz Yalısı'nı 30 bin 344 adet altın parasına, 17 milyar liraya satın almış.



1992 yılında Vasfi Aziz Yalısı 17 milyar liraya satılmış!


Misafirleri için 17 milyara yalı satın aldı


Kazakistan petrollerini dünyaya pazarlayacak olan işadamı Ali Rıza Bozkurt, yeni yalısını Amerika ve Türki Cumhuriyetler'den gelecek konuklarına tahsis etti...


İSTANBUL, (Hürriyet)


Kazakistan'da 12 milyar dolarlık (Yaklaşık 84 trilyon lira) ihaleyi kazanarak Türkiye'nin en zengin işadamları arasına giren ve ABD seçimlerinde Başkan Bush'un finansörlerinden olan Ali Rıza Bozkurt, yabancı konuklarını ağırlamak için İstanbul'da kendi yalısının yanında, 17 milyar liraya satın aldı.


Bozkurt, iş anlaşmaları nedeniyle yabancı konukları da ağırlayabileceği 2 katlı, 3 ayrı bölmeden oluşan ve küçük bir saray yavrusunu andıran yalının onarım çalışmalarını başlattı. Özellikle yabancı işadamı konukları için alınan 'Vasfi Aziz Yalısı', kısa zamanda restore edilerek hazır hale getirilecek.


James Bond çantasını elinden hiç bırakmadan Orta Asya bozkırlarında kendi başına koşuşturup duran Bozkurt'un, ne kurmayları, ne koordinatörleri, ne de ajanları var. Ali Rıza Bozkurt, ABD Başkanı Bush'un Kasım ayında yapılacak seçimlerde finanse eden 100 kişinin arasında yer alıyor.


(1992 yılında Reşat Altın 560.227 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 17 Ağustos 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön