23 / 04 / 2024

1993 yılında Florya Atatürk Ormanı'nda hayvanat bahçesi inşaatı başlamış!

1993 yılında Florya Atatürk Ormanı'nda hayvanat bahçesi inşaatı başlamış!

1993 yılında Florya Atatürk Ormanı'nda 600 dönümlük alan içerisinde yapılacak hayvanat bahçesinin inşaatı başlamış. 150 milyar liraya mal olacak hayvanat bahçesine, Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar taşınacakmış.



1993 yılında Florya Atatürk Ormanı nda hayvanat bahçesi inşaatı başlamış!


Hayvanlar yaşadı


Florya Atatürk Ormanı'ndaki süper lüks hayvanat bahçesinin inşaatı başladı. Gülhane'deki hayvanat bahçesi oraya taşınacak.


Bülent YÖNDEM/İSTANBUL

  

    Gülhane Parkı'ndaki hayvanları sefaletten kurtaracak olan yeni hayvanat bahçesinin inşaatı başladı. Florya'daki Atatürk Ormanı içerisinde yapılacak olan süper lüks hayvanat bahçesinin yaklaşık 150 milyar liraya mal olması bekleniyor.

    Florya Atatür Ormanı'nda inşaatı başlayan ve 60 hektarlık bir alan içerisinde yapılan hayvanat bahçesinin altyapı, yol


1993 yılında Florya Atatürk Ormanı nda hayvanat bahçesi inşaatı başlamış!


ve çevre duvarlarından oluşan birinci aşama inşaatı tamamlandı. Atatürk Ormanı'ndaki yeşil alan bozulmadan gerçekleştirilen hayvanat bahçesinde, konutlarla hayvan barınakları arasında bir yeşil alan bırakılacak, hayvanat bahçesinde öncelikle Anadolu'da yaşayan hayvan türleri toplanacak.

    Bir ''hayvan parkı'' olarak planlanan hayvanat bahçesinde hayvanların kendi doğal ortamlarında yaşayacakları, hayvanların karışık olarak parka dağıtılacağı belirtild. 

    Altyapıdan oluşan inşaatın birinci aşamasının tamamlanmasıyla birlikte barınma-teşhir ve yerleştirmeden oluşan ikinci aşama inşaatının yapımına geçilecek.

    İkinci kısım ihale dosyasının 20 milyar lira bedelle imza aşamasında olduğu belirterek, ''hayvanat bahçesi için 1992 yılında 15 milyar, 1993 yılında 20 milyar, 1994 yılında ise 5 milyar lira bütçe ayrılmıştır. Yapı İşleri Müdürlüğü'nün kontrolünde yapılacak yeni hayvanat bahçesi inşaatının toplam proje maliyeti 150 milyar liradır'' denildi.

    2.5 kilometrelik altyapısı, yol ve çevre duvarları tamamlanan yeni bahçede büyük bir su deposu, otopark, içme suyu tesisleri, alışveriş merkezi ve hastane bulunacak.


(1993 yılında Reşat Altın 988.736 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 29 Nisan 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön