19 / 04 / 2024

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında Aksaray-Otogar arasında hizmete giren hızlı tramvayın havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlanmış. 23 kilometre uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla günde 400 bin yolcu taşınacakmış.



1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı na kadar uzatılacakmış!


Hızlı tramvay tam gaz


Hızlı tramvayın yeni otogardan havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında altyapı çalışmaları tamamlandı.


1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı na kadar uzatılacakmış!


Hızlı tramvay tam gaz


Arife AVCU/İSTANBUL


    AKSARAY-Ferhatpaşa arasında hizmetinde giren hızlı tramvayın yeni otogardan havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlandı. Hızlı tramvay inşaat alanında incelemer yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Topkapı'ya kadar giden çağdaş tramvay ile havalimanına uzanan hızlı tramvayın, eklenecek beş yeni istasyonla, Merter'deki BELPA önünde birleştirileceğini açıkladı.

    Tamamı 23 kilometre uzunluğunda 19 istasyondan oluşan hızlı tramvayın ikinci aşama inşaat alanında ilk deneme seferini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Bakırköy seferlerinin 29 Ekim'de başlayacağını belirtti. Sözen, şu bilgileri verdi: ''Yaklaşık 11 kilometre uzunlukta olacak yeni otogar-havalimanı arasındaki hızlı tramvay inşaatının 5 kilometrelik bölümü tamamlandı. Sonbahara doğru Ferhatpaşa-Bakırköy hattında günde 200 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.''

    ''Ayrıca Belpa-Yenibosna arasındaki bölümü de yılbaşında tamamlayarak hizmete sunacağız. Yenibosna-Atatürk Havalimanı arasındaki 1600 metrelik bölümün projelendirme ve kredi çalışmaları da sürüyor. Hızlı tramvayın ikinci aşamasının da hizmete açılmasıyla günde 400 bin civarında yolcu taşınacak. Ferhatpaşa'daki geçici Esenler İstasyonu'ndan sonra 3 kilometre daha ray döşenerek Atışalanı'na uzatılacak.''

    ''Yeni otogar-BELPA arasındaki bölümde ikisi viyadükte, ikisi hemzeminde olmak üzere dört istasyon bulunacak. Yeni otogardan Merter'deki Vakko fabrikası önüne gelecek hızlı tramvay, buradan E-5 karayolunun solunu takip ederek İncirli'ye varacak olan hızlı tramvay hattı, buradan delme tünelle Bahçelievler'e geçecek. Bahçelievler'deki tünel istasyonunun üst bölümü ise katlı otopark veya iş merkezi olarak değerlendirilecek. Bahçelievler'den yeraltı tüneliyle 1.5 kilometre yeraltından gidecek olan tramvay, Ataköy tarafındaki Lepra Hastanesi yanından yola çıkacak. E-5 karayolunun solunu izleyerek Atatürk Havalimanı'na ulaşacak.


Milliyet Gazetesi 15 Nisan 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön