24 / 04 / 2024

1993 yılında 'Uydu Kent'ler büyük ilgi görmeye başlamış!

1993 yılında 'Uydu Kent'ler büyük ilgi görmeye başlamış!

1993 yılında İstanbul'da hava kirliliği, düzensiz yerleşim ve gürültü nedeniyle şehirden kaçışlar hızlanmış. Büyükçekmece, Kemerburgaz, Çatalca gibi bölgelerde yapılan 'uydu kent'ler büyük ilgi görmeye ve prim yapmaya başlamış.



1993 yılında Uydu Kent ler büyük ilgi görmeye başlamış!


Mega uydu kentler


Hava kirliliği, düzensiz yerleşim ve gürültü nedeniyle şehirden kaçışlar hızlanırken, mega projeler çerçevesinde gelişen ''Uydu Kentler'' süper prim yapıyor. Şehirliler artık, ormanlık bölgeleri seçiyor, stresten uzak, huzur dolu ortam arıyor. Yüzme havuzları, spor tesisleri, hastane, cami, okul, kreş ve benzeri özendirici alt ve üst yapısıyla uydu kent projeleri büyük ilgi görüyor.


Kani ATMACA/İSTANBUL


    HAVA kirliliği, düzensiz yerleşim ve gürültü nedeniyle şehirden kaçışlar hızlandı. Mega projeler çerçevesinde gelişen 'Uydu Kent'ler büyük ilgi görmeye ve prim yapmaya başladı. Uydu kentlerin doğduğu ormanlık bölgeleri seçen şehirliler, artık stresten uzak, huzur dolu bir ortamda yaşamak istiyorlar. 

    Yüzme havuzları, spor tesisleri, hastane, cami, okul, kreş gibi alt ve üst yapısı ile 'çağdaş yaşama' hitap eden uydu kentler, şehir merkezlerinden en fazla 30 dakika uzaklıkta. Bu açıdan da metropol kentlerin kurtuluşu olarak gösteriliyor.

    Genellikle Marmara Bölgesi'nde Kilyos, Kemerburgaz, Şile, Çatalca ve Silivri bölgelerindeki 'Uydu Kent'ler, temel atıldıktan sonra yüzde 100-600 arasında prim yapıyorlar. Aralarında Kilyos Garanti Koza, Büyükçekmece Mimaroba, Sinanoba, Kemerburgaz Kemer Country, Bahçeşehir, Beylikdüzü Büyükşehir, İkitelli Halkalı Konutları, Maslak ve Kilyos Gazeteci Siteleri en büyük ilgi gören projeler arasında.

     1988 yılının yaz başında temelleri atılan ve bugün ortaya çıkan uydu kentler, teslim edilme aşamasına geldi. Şu anda yaklaşık 50 bin konutu aşan projelerin, bir yıl içinde bitirilmesi planlandı. Ayrıca 1988 yılının başında temelleri atılan uydu kentlerin 1995, 1997 ve 2000 yıllarında aralıklı olarak hizmete gireceği belirtildi.


(1993 yılında Reşat Altın 988.736 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 16 Şubat 1993



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön