25 / 04 / 2024

1994 yılında Büyük İstanbul Otogarı hizmete açılmış!

1994 yılında Büyük İstanbul Otogarı hizmete açılmış!

1994 yılında Esenler'de yapımı tamamlanan Büyük İstanbul Otogarı hizmete açılmış. Yapımına 1 trilyon lira harcanan otogarın taşınma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmış.



1994 yılında Büyük İstanbul Otogarı hizmete açılmış!


İçinden tramvay geçen otogar


Taşınma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İlk günde pek çok yolcu yazıhanesini, otobüs şoförü ise peronunu bulamayınca, izdiham yaşandı.


    BAYRAMPAŞA'da yapımına altı yıl önce başlanan, açılışı iki kez ertelenen modern otogar, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı sade bir törenle hizmete açıldı. Yeni otogarın başta İstanbullular olmak üzere, tüm ülkemiz insanlarına hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bunun bir açılış değil 'taşınma' olduğunu söyledi.

    Taşınmadan sonra, otobüsler dünden itibaren Topkapı yerine Bayrampaşa ilçesinin Ferhatpaşa mevkindeki yeni otogardan yolcu taşımaya başladılar. Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüsçüler Derneği Başkanı Mehmet Özcan, resmi açılışın bayramdan sonra yapılacağını, açacak kişinin ise, Cumhurbaşkanı ya da Başbakan olacağını açıkladı. Özcan, otogarın yapımı için 1 trilyon lira harcandığını, bugünkü fiyatla ise maliyetinin 5.5 trilyon lirayı bulacağını bildirdi. İlk gün olması dolayısıyla dün otogarda kargaşa yaşandı. Yazıhanelerin yerini gösterir elektronik tablo henüz hazır olmadığı için yolcular yazıhanelerini, otobüs şoförleri ise peronlarını bulmada güçlük çekti. Bu nedenle Topkapı'da yaşanan izdihamı anımsatan görüntüler ortaya çıktı. Modern otogara yakışmayan çığırtkanların, yine yolcu çağırmak için bağırdıkları görülürken, otogara girip çıkan taksi ve özel otomobiller sıkışıklığa neden oldu.


(1994 yılında Reşat Altın 2.536.042 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 7 Mayıs 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön