08 / 05 / 2024

1994 yılında Lütfü Kırdar Spor Kompleksi Turizm Bakanlığı'na devredilmiş!

1994 yılında Lütfü Kırdar Spor Kompleksi Turizm Bakanlığı'na devredilmiş!

1994 yılında mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Lütfü Kırdar Spor Kompleksi'nin kullanım hakkı, yapılan devir teslim töreniyle kongre merkezine dönüştürülmek üzere 49 yıllığına Turizm Bakanlığı'na devredilmiş.



1994 yılında Lütfü Kırdar Spor Kompleksi Turizm Bakanlığı na devredilmiş!


İstanbul'a yakışır


MAKETİ BEĞENİLDİ... Lütfü Kırdar'ın yeni şeklinin maketi konuklar tarafından çok beğenildi. Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, kongre merkezinin bakanlığa devriyle, belediyenin belli bir gelirden mahrum kalacağını ancak İstanbul'un ve devletin kazancının büyük olacağını vurguladı.

 

   MÜLKİYETİ İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Lütfü Kırdar Spor Kompleksi'nin kullanım hakkı, kongre merkezine dönüştürülmek üzere 49 yıllığına Turizm Bakanlığı'na devredildi. İstanbul'un eski belediye başkanlarından Lütfü Kırdar'ın adını taşıyan salonun Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen uluslararası toplantıların en büyüğü olan HABITAT-2'nin düzenleneceği 1996 yılına kadar tamamlanmasına çalışılacağı belirtildi. 16 bin metrekare alanda 4 bin 100 kişilik kongre salonları, 3 bin 800 metrekare fuaye ve 6 bin 500 metrekarelik otoparkın yer alacağı Kongre Merkezi'nin 18 ayda bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.


Kemal DİYARBEKİR


Hürriyet Gazetesi 17 Kasım 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön