23 / 04 / 2024

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.



1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!


Galata Köprüsü Balat'la Hasköy'ü birleştirdi


Köprü artık yeni yerinde 


TÜRKİYE tarihine mal olmuş bir anıt daha yok olmaktan kurtuldu. İstanbul tarihinin ve kültürünün ''olmazsa olmaz'' parçası tarihi Galata Köprüsü'nün Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine montajı tamamlandı. 1912 yılında, o zamanın parasıyla 350 bin liraya mal olan tarihi köprünün 81 yıl sonraki yenilenme çalışmaları, 160 milyarı buldu. 80 yıldan uzun süre İstanbullulara hizmet veren tarihi köprü bir yılda tamamen yenilenerek, yaya ve küçük araç trafiğine hizmet vermeye hazır duruma getirildi. 


Yeni yerine montajı tamamlanan tarihi köprü üzerinde ulaşım, iki geliş ve iki gidiş olmak üzere 4 şeritten sağlanacak. Galata Köprüsü'nün altında, eskiden olduğu gibi yine dükkanlar yer alacak. 1500 tonluk demir köprü, önceki yıl dükkanlardan birinde gece yarısı çıkan yangın sonucu hizmet dışı kalmıştı. Galata Köprüsü, belediye kuruluşlarından İSTON tarafından bir yılda yenilendi. Tüm çalışmaları tamamlanan köprünün açılış tarihine Büyükşehir Belediyesi karar verecek.


Kemal DİYARBEKİR - Hicri KINAY


(1994 yılında Reşat Altın 2.536.042 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 1 Mayıs 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön