25 / 04 / 2024

1995 yılında tüp geçit için ihale açılacakmış!

1995 yılında tüp geçit için ihale açılacakmış!

1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi üçüncü köprünün yapılmasına karşıymış ve tüp geçit inşasında ısrarlıymış. 3. bir köprünün İstanbul'da nüfusu arttıracağını savunan Belediye, tüp geçit için ihale açacakmış.



1995 yılında tüp geçit için ihale açılacakmış!


'Tüp geçit'çi belediye üçüncü köprüye karşı


Köprü, İstanbul'da trafiği kilitler, göçü artırır diyen Büyükşehir Belediyesi, iki kıtayı birleştirmek için tüp geçit ihalesi açıyor. Köprücüler ise tüp geçişin riskli olacağı görüşünde


    İSTANBUL'da ağırlaşan trafik sorununa çare bulabilmek için Avrupa'yla Asya'yı 3. kez köprüyle bağlamak isteyenlere karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüp geçitte ısrarlı.

    İstanbul'un iki yakası arasında 1843'te başlayan vapur seferlerinden bu yana çok şey değişti. 1973'te Boğaziçi, 1988'de de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü iki kıtayı birleştirdi. Her gün 800 bin kişinin üçte ikisi köprüleri kullanıyor, ama yetersiz kalıyor.

    Asya ve Avrupa'yı deniz dibinden birleştirecek tüp geçit için bir ay sonra ihale açılıyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Yılmaz Örnek şunları söyledi: ''Yeni bir köprü, ulaşımı daha da kilitler. 3. köprü İstanbul'a göçün artması, ardından 4, 5 ve 6. köprülerin gelmesinden başka sonuç yaratmaz.''

    3. köprünün gerekliliğini savunan Karayolları 17. Bölge Müdürü Yaman Kök görüşünü şöyle açıkladı: ''Kentte araç sayısı 10 yıl sonra 3 milyona ulaşacak. O zaman 3. karayolu geçişi şart olacaktır. Tüp geçişi olması halinde Boğaz dip akıntılarının ve ekolojik dengenin bozulması söz konusu olacaktır. Boğaz'daki fay hattı ve su altında inşa edilmiş olması sebebiyle deprem ve emniyet açısından risk taşır.''

    Mühendis Erhan Öncü ise, ''En iyisi iki yaka arasında yeni bir oluşum yerine, mevcut imkanları kullanarak ve şehir planlaması yaparak dengeyi sağlamak'' diye konuştu.

    Devlet Demir Yolları ve Limanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü Proje Müdürü Zafer Özerkan tüp geçidi savunurken yalnızca raylı sistemle hizmet vermesi gerektiğini belirtti. İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Ürgüplü de 3. köprünün kentteki tüm orman ve su alanlarını yok edeceğini, gecekondulaşmayı rekor düzeyde çıkaracağını vurguladı.


Milliyet Gazetesi 13 Haziran 1995



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön