18 / 04 / 2024

1998 yılında Laleli'ye rakip geliyormuş!

1998 yılında Laleli'ye rakip geliyormuş!

1998 yılında Atışalanı'nda inşası devam eden ''Modern Laleli'', tamamlandığında tekstil toptancılarını bir araya getirecekmiş. 300 milyon dolara mal olacak GİY-KOOP'da toplam 4 bin dükkan yer alacakmış.



1998 yılında Laleli ye rakip geliyormuş!


Laleli'ye 300 milyon dolarlık rakip geliyor


300 milyon dolara mal olacak 6 plaza, Laleli, Sultanhamam, Osmanbey, Mercan ve Merter'deki tekstil toptancılarını biraraya getirecek. Bavul turizmi başta olmak üzere tüm sektörün taleplerine cevap vermeye çalışacak.


   İSTANBUL'daki tekstil toptancılarının bir araya gelerek kurdukları ''Modern Laleli'', üç yıl sonra Atışalanı'nda devreye giriyor. 300 milyon dolara mal olacak 6 plazanın devreye girmesiyle Laleli, Sultanhamam, Osmanbey, Mercan ve Merter'deki tekstil toptancıları başta bavul turizmi olmak üzere tüm sektörün taleplerine cevap vermeye çalışacak.


   2001 yılında faaliyete geçecek olan Giyim Üreticileri ve Toptan Satıcıları Yapı Kooperatifi (GİY-KOOP), 1994 yılında 500 dönümlük arazi üzerinde İstanbul Atışalanı Mevki'nde temeli atılmıştı. Tamamlandığında GİY-KOOP'da toplam 4 bin dükkân yer alacak. Şu anda 2 bin 100 dükkânın inşaatı bitme aşamasına geldi.


METREKARESİ 1000 DOLAR


   GİY-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Memişoğlu, tekstil toptancılarına şimdiden 6 plazada yerlerini almaları için çağrıda bulundu. Memişoğlu, ''Tekstilcileri burada iki aylık kira ücreti karşılığı dükkân sahibi yapıyoruz. Bugün Osmanbey'de metrekare kiraları 4-5 bin dolar, bizde ise metrekare satış fiyatı 1000 ile 1600 dolar arasında değişiyor'' diye konuştu. Şu anda Kooperatife üye 2 bin 90 hissenin olduğunu belirten Memişoğlu, önümüzdeki aydan itibaren plazalar için kat karşılığı ihaleye başlayacaklarını da açıkladı.


   GİY-KOOP'un çok katlı iş merkezleri altı bölgede yeralacak. GİY-KOOP'un birinci iş merkezinin temeli geçen yıl haziran ayında atılmıştı. Bitme aşamasına gelen 18 katlı bu plazada 265 iş yeri olacak. Plazada ayrıca 300 yataklı otel, kapalı otapark bulunuyor. Özcan Memişoğlu bitmek üzere olan bu plazada tekstilcileri yerlerini almaya çağırdı.


   Bölgede yer alması planlanan ikinci plaza ise 20 katlı olacak. Toplam 60 bin metrekare üzerinde bulunacak olan bu plaza 212 işyerini kapsayacak. GİY-KOOP konfeksiyon kentinde üçüncü alış veriş merkezinde ise 10 kattan oluşan ikiz plaza yer alacak. Bu iş merkezi altıncı kattan sonra yükselen bin 600 metrekare tabanlı ikiz kuleler yükselecek. Buradaki 600 araçlık otapark ve 3 bin metrekarelik alanda bulunan restoranlar planlandı.


BİRİNCİ PLAZA TAMAM


   Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Memişoğlu, birinci plazanın tamamlanma aşamasına geldiğini , 20 katlı ikiz plazaların da temelini atmayı planladıklarını söyleyerek açılacak ihaleyle ilgili şu bilgiyi verdi: ''Satış vaadi ile kat karşılığı satış yapacağız. Plazaların ihalesini incelemek üzere Albayrak, Mesa, Baytur, Akfen gibi firmalar bizden bilgi istedi. 20 Nisan'da gelen ihale tekliflerini incelemeye başlayacağız. Mayıs ayında ise teklif veren firmalar arasında seçilen beş firma arasından asıl firmayı seçeceğiz. Bu nedenle 27 Nisan'a kadar ihaleye katılmak gerekiyor.''


(1998 yılında 1 dolar 244.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 11 Nisan 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön