23 / 04 / 2024

1998 yılında Türkiye, akıllı stada kavuşacakmış!

1998 yılında Türkiye, akıllı stada kavuşacakmış!

1998 yılında Galatasaray, 2000'li yıllara Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapacağı dev statla girecekmiş. Araç trafiği ve bilet problemi yaşatmayacak olan stat, kurulan dev ekranlar sayesinde deplasmanı da bitirecekmiş.



1998 yılında Türkiye, akıllı stada kavuşacakmış!


Galatasaray, 2000'li yıllara dev stadı ile girecek


Önümüzdeki sezon yapımına başlanacak Ali Sami Yen Stadı'nda teknolojinin her türlü olanağı kullanılacak. Taraftara, futbolcuya ve yöneticiye futbolun keyfini yaşatacak olan stada manyetik biletlerle girilecek.


2000'LERİN STADI


   Türkiye, akıllı stadına kavuşuyor. G.Saray Kulübü, Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapacağı dev statla 2000'li yıllara taşınacak. Seyircisinin rahatlığını, futbolcusunun iyi oyununu sağlayacak ve çevredeki araç trafiğini yok edecek olan akıllı stadın yapım çalışmaları, G.Saray'ın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı son maçtan sonra start alacak.


MANYETİK BİLETLER


   Stadın altında 24 saat hizmet verecek olan 2 bin araçlık kapalı otopark bulunacak. Seyirciler stada girerken artık kuyruk, gişeden bilet alma gibi zahmetlere katlanmayacak. Akıllı stadın akıllı biletleri olan manyetik cihazlarla kapılardan geçerek, stattaki yerlerini alacaklar.


BEDAVACILAR YANDI


   Artık akıllı Ali Sami Yen'de bilet problemi yaşanmayacak. Taraftarlar günlük ya da sezonluk alacağı manyetik kartları stat girişindeki kapılarda bulunan elektronik cihazlara gösterince kapılar otomatik olarak açılıp bir kişinin girmesini sağlayacak. Böylece serbest kartlılar ve bedavacılar maçlara giremeyecek. Seyirci Ali Sami Yen'de maç seyretmenin zevkini tadacak.


120 ÖZEL LOCA


   G.Saray'ın tesis ve projelerden sorumlu yöneticisi Mustafa Sarıgül, dev proje hayata geçtikten sonra G.Saray'ın para makinesi haline gelecek olan yeni Ali Sami Yen'i şöyle anlattı: ''21. yüzyılın stadı, Avrupa'da ilk kez Türkiye'de gerçekleşecek. 2000'li yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne akıllı stat ev sahipliği yapacak. Statta 120 loca bulunacak. Bu localar platin, altın ve gümüş diye üçe ayrılacak.


Süper tesisin özellikleri


Bilet devri kapanıyor


   G.SARAY taraftarları günlük ya da sezonluk alacağı manyetik kartları stat girişindeki kapılarda bulunan elektronik cihazlara gösterince kapılar otomatik olarak açılıp bir kişinin girmesini sağlayacak. Böylece serbest kartlılar ve bedavacılar maçlara giremeyecek.


Özel otopark


   ALİ Sami Yen Stadı'nın altında 24 saat hizmet verecek olan 2 bin araçlık kapalı otopark bulunacak. Loca kiralayan taraftarların özel otoparkları olacak.


Tribün değil, ofis


   ALTIN ve platin localarda her türlü hizmet sunulacak. Mutfak, özel garson, faks, telefon, bilgisayarlar ve televizyon bulunacak. Locayı kiralayan şahıs günün 24 saatinde locasını bir ofis olarak kullanabilecek.


Deplasman bitiyor


   GALATASARAY'ın deplasmanda oynayacağı maçlar da Ali Sami Yen Stadı'ndan izlenebilecek. Stattaki dev ekranda aynı anda sarı kırmızılı takımın maçlarını izleyebilecekler.


Sanat ve eğlence


   ALİ Sami Yen Stadı, sporun yanı sıra sanat ve eğlencenin de merkezi olacak. Kompleks içinde üç sinema, üç tiyatro ve bir kütüphane bulunacak. Ayrıca restaurantlar ile birçok alışveriş merkezleri de bulunacak.


Kültür merkezi


   HAFTA sonlarında futbol heyecanı yaşanacak olan stat, hafta içinde üzeri kapatılarak 2 ile 10 bin seyirci alabilecek özel ısıtmalı konserler ve konferanslar verilebilecek şekilde düzenlenecek.    Ruşen GÜVEN


Hürriyet 28 Mayıs 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön