28 / 03 / 2024

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü'nü istemiş!

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü'nü istemiş!

1999 yılında Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Boğaziçi Köprüsü'nü Bayındırlık Bakanlığı'ndan istemiş. İstanbulluların köprünün bedelini defalarca ödediğini söyleyen Gürtuna, intiharı çağrıştırdığı için köprünün renginin de değiştirileceğini söylemiş.



1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü nü istemiş!


Köprüyü istedi


Gürtuna'dan Bayındırlık Bakanlığı'na: Boğaziçi Köprüsü'nü İstanbul'a verin


Arife AVCU İstanbul


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, banliyö trenleri, şehir hatları işletmeleri ve hastanelerden sonra Birinci Boğaz Köprüsü'nü de Bayındırlık Bakanlığı'ndan istedi. Köprünün bakım ve temizliğini kendilerinin üstlendiğini, İstanbul'daki yan yollarla birlikte "şehir içi" yol haline geldiğini belirten Gürtuna şunları söyledi:

    "İstanbullular Boğaz Köprüsü'nün bedelini defalarca ödedi. Üstelik köprüden elde edilen gelir ne yazık ki İstanbullulara harcanmıyor. Bize devredilirse şikayetlere sebep olan fiyatını düşürüp, geliri de kente hizmet için harcayacağız." 


Köprü turizmi


    Gürtuna, köprünün iki yakasına turizm tesisleri de kurarak, Avrupa'dan Asya'ya gececek turistlere "Anı Sertifikası" vereceklerini, turistler için çok önemli olan bu anının kalıcı olmasını sağlayacaklarını belirtti. Gürtuna,"Köprüden geçen turist kıtalararası geçiş yaptığını sadece tabeladan anlamayacak. Çıkışta bir tesis kurarak, bir bardak çay yudumlamasını, manzara seyretmesini, fotoğraf çektirmesini sağlayacağız."

 

Pembeye boyanacak... Ali Müfit Gürtuna, intiharı çağrıştırdığı önü sürülen "gri"nin değiştirileceğine söyledi. Başkan, "İstanbullular karar versin. Pembe olabilir mi bunu referandumla belirleriz" diye konuştu. Köprü pembeye boyanırsa böyle görünecek.


Milliyet 2 Kasım 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön