25 / 04 / 2024

1999 yılında İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka açılacakmış!

1999 yılında İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka açılacakmış!

1999 yılında İş Gayrimenkul Ortaklığı, 70 trilyon sermayesinin yüzde 30'unu halka açacakmış. İstanbul'daki iki İş Kulesi ve Ankara'daki genel müdürlük binasını kiraya vererek gelirini ortaklarıyla paylaşacakmış.



1999 yılında İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka açılacakmış!


Metrekareyle halka arz


İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul'daki iki iş kulesi ve Ankara'daki genel müdürlük binasını kiraya vererek gelirini ortaklarıyla paylaşacak 


    İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 70 trilyon sermayesinin yüzde 30'unu halka açacak. Şirket halka arz için SPK'dan izin bekliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Gürman Tevfik, şirketin portföy değerinin 210 milyon dolar olduğunu söyledi. Tevfik, şirketin portföyünde bulunan İstanbul'daki üç kuleden ikisini ve Ankara'daki genel müdürlük ana binasını kiralayacaklarını ve alacakları kiralarla yatırımcılara düzenli bir gelir sağlama amacında olduklarını belirtti. 


    Tevfik, İstanbul'daki ikiz kuledeki ofis katları, yiyecek - içecek katı (Food Court Katı) ve alışveriş merkezinin toplam alanının 48 bin metrekare olduğunu ve buna ilave olarak 494 araçlık bağımsız ticari araç otoparkının bulunduğunu kaydetti. 


Düzenli temettü sağlayacak


    Tevfik, "Ankara'daki ana bina da dahil olmak üzere İstanbul'daki iş kulelerini kiraya vereceğiz. Şirketin hisselerinden alacak olanlar bu mülklerin gelirinden yararlanacaklar" dedi. 

    Tevfik, gerek İstanbul'un gerek Ankara'nın en görkemli binalarının şirketin portföyünde olduğunu bildirdi. 


    Gürman Tevfik, yatırımcıya düzenli temetü dağıtmayı amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: "Sermaye piyasasında yatırımcılara temettü ile geçinme imkanı getireceğiz. Gayrimenkul yatırım ortaklığında, ofislerin kiraya verilmesi ve sözleşmelerin yapılmasından sonra düzenli gelir gelmeye başlar. Sözleşmeler genellikle 10 yıldır. Gelir akımı düzenli olduğu için şirketin riski azdır. İş Gayrimunkul'den hisse senedi almak gayrimenkul almak gibi olacak. Üstelik gayrimenkul ortaklığından elde edilen kazançlar kurumlar vergisi ve gelir vergisine tabi değil. Bundan sonra gayrimenkul yatırım yerine gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerine yönelme olacak. Hedefimiz en az 100 bin gayrimenkul yatırım ortaklığı sahibine kavuşmak."

    Gürman Tevfik, bundan sonra daha düşük sermaye ile düşük projeli şirketler yerine, küçük birikimleri bir araya toplayarak büyük sermaye ile daha güvenilir şirketler kurulmasına imkan sağlanacağını söyledi. Tevfik, "Dünya bunu yapıyor biz de bunu yapacağız" dedi.


(1999 yılında 1 dolar 502.000 liraya, Reşat Altın ise 29.000.000 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 20 Kasım 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön