29 / 03 / 2024

2. el konutlar turizme kazandırılarak krizden çıkılacak

2. el konutlar turizme kazandırılarak krizden çıkılacak

Araştırma ve Danışmanlık Kurumu Oxford Business Group, Türkiye ekonomisinin, küresel kriz nedeniyle baskı altında olduğunu ancak gelecek yıl toparlanmaya başlayabileceğini bildirdi



Oxford Business Group: 'Türkiye ekonomisi, baskı altında ancak gelecek yıl toparlanmaya başlar. Avrupa ekonomisi toparlanıyor, bu durum da Türkiye'nin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur.” İngiltere Merkezli Araştırma ve Danışmanlık Kurumu Oxford Business Group, Türkiye ekonomisinin, küresel kriz nedeniyle baskı altında olduğunu ancak gelecek yıl toparlanmaya başlayabileceğini bildirdi.

Oxford Business Group'un raporunda, Türkiye ekonomisinin, bu yıl yüzde 5-5,5 düzeylerinde küçülebileceği, bu küçülmeye rağmen, mali sektörünün çok olumsuz etkilenmeyeceği kaydedildi. Raporda, bu yıl daralacak olan Türkiye ekonomisinin, gerek faiz oranlarındaki indirim, gerekse iç talebi canlandırıcı ve özel sektörün yükünü ha-fifletici teşvik paketleri sonucunda gelecek yıl yüzde 2,6 oranında bir büyüme oranı yakalayabileceği vurgulandı.

Turizm katkı sağlar

Turizm sektörünün de Türkiye ekonomisi için önemli bir itici güç olduğunun vurgulandığı raporda, turizmde, bu yıl önemli bir gelir beklentisinin bulunduğu, Turizmin, Türkiye'nin durgunluğu aşmasına katkıda bulunabileceği ifade edildi. Türkiye'nin, küresel durgunluk döneminde, turizm gibi diğer alternatif gelir ve likidite kaynaklarına yönelmesinin önemli olduğuna da dikkati çekildi.

İkinci el konutlar turizme

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, turistlerin 'her şey dahil sistemi' ile 5 yıldızlı otellere kapanmak istemediğini belirterek, ikinci el konutların turizme kazandırılmasıyla birlikte çok ciddi kazanımlar elde edilebileceğini söyledi.

Yenişafak


 


Geri Dön