23 / 04 / 2024

2 milyon liralık okulda 7 metrelik yol bilmecesi!

2 milyon liralık okulda 7 metrelik yol bilmecesi!

Ula'da hayırsever işadamı merhum Hüseyin Ercan adına yapımı tamamlanmak üzere olan lise bahçesinin yanında bulunan hazineye ait yol sorunu aşılamadı. Okulun bahçesiyle ilgili yaşanan sıkıntılar Vali Güvençer'e iletildi.




Ula'da hayırsever işadamı merhum Hüseyin Ercan adına yapımı tamamlanmak üzere olan lise bahçesinin yanında bulunan hazineye ait yol sorunu aşılamadı. Okulun bahçesinin küçük olduğunu ve bahçeye yapılacak basketbol sahası ile daha da daralacağını belirten hayırseverin yakınları, Ula Belediyesi'nden yolun imar değişikliğinin yapılarak okula devredilmesini istedi ancak olumsuz cevap aldı. 


Vali devreye girdi ama...

2 milyon 200 bin liraya mal olacak okulda incelemelerde bulunan Vali Güvençer, okulu yaptıran Mustafa Ercan'dan bilgi aldı. Ula İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Göktaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette, okulun bahçesiyle ilgili yaşanan sıkıntılar Vali Güvençer'e iletildi.

Daha sonra CHP'li Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan ile bir araya gelen Güvençer, imar değişikliği konusunu gündeme getirerek, "10-15 yıl sonra okulda öğrenci sayısı artacak. Okulun bahçesi zaten dar. Bahçeye voleybol ve basketbol sahası da yapılınca tamamen daralacak. İmar değişikliği yapılması istenen alan 7 metrelik bir yol. Burada Ula Belediyesi tarafından imar planı değişikliği yapılabilir" dedi.

Ancak Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, imar planı değişikliğinin hassas bir konu olduğunu belirterek olumsuz tavrını sürdürdü.



Yeni Asır


Geri Dön