28 / 03 / 2024

20 milyar TL vergi ödeyen AVM'ler müdahale istemiyor!

20 milyar TL vergi ödeyen AVM'ler müdahale istemiyor!

Yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı dün gerçekleşti.



AYD ve SOYSAL işbirliği ile hayata geçen konferans, AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirdi. VII. AVM Yatırımları Konferansında sektörel konulardan yeni ufuklar açacak oturumlara, farklı bilgi ve deneyimlerin aktarıldığı sunumlar yapıldı. Konferans, Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve Emaar Bölge CEO'su Ozan Balaban'ın açılış konuşmaları ile başladı. AVM Yatırımları Konferansı, 7'nci yılında 9 farklı oturuma ev sahipliği yaptı. 

Perakendenin Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunun altını çizen AYD Başkanı Hulusi Belgü, "2014'te gerçekleştirdiği 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler, 20 milyarlık vergi katkısı sağladı" dedi. Belgü, devletin serbest ekonomiyi desteklemesi, iki tacirin ticaretine müdahale etmeden görevi olan kanun yapma ve denetleme vazifelerini yapması gerektiğini kaydetti. 



Faiz indirimi umudu... 

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ekonomisine asıl katkısının 2015 yılında görüleceğini ve enflasyonun sert düşüşler yaşayayacağım öngören Emaar Bölge CEO'su Ozan Balaban "Merkez Bankası'nın daha ciddi faiz indirimine gideceği umuduyla seçimler sonrası daha rahat bir soluk alacağımızı düşünüyorum" dedi. İstanbul'un, özellikle organize perakende sektörü için son derece önemli bir merkez olduğunu kaydeden Balaban şöyle devam etti: "İstanbul, kişi başına düşen 261 metrekarelik toplam kiralanabilir alanı ile Türkiye'de perakende yoğunluğu bakımından ilk sırada. 2017'ye kadar tamamlanacak perakende arzı ile birlikte İstanbul'un, perakende yoğunluğu en yüksek şehir olmaya devam etmesi öngörülüyor. Lüks tüketim de bu doğrultuda artacak. Emaar Türkiye olarak hem Çamlıca'daki Emaar Square projemizde hem de Biiyükçekmece'de iki AVM yatırımını başlattık."


Dünya


Geri Dön