25 / 04 / 2024

20 milyon metrekare hazine arazisi kiraya verilecek! Yüzde 75 hibe desteğiyle!

20 milyon metrekare hazine arazisi kiraya verilecek! Yüzde 75 hibe desteğiyle!

Milyonlarca metrekare büyüklükteki Hazine gayrimenkulü, uygun tutarlar ve şartlarla üretime kazandırılıyor. Bu kapsamda Hazine arazileri her geçen gün ekonomiye kazandırılırken, hibe destekleri de artıyor...



YATIRIM YERİ TAHSİSİ TEŞVİKİ

Yatırım yeri tahsisi teşvikinden, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan ya da yatırımın karakteristik değerlerini kapsayacak şekilde yatırım yeri tahsis edileceğiyle ilgili yazı verilmiş olan gerçek ve tüzel kişiler faydalanabiliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, her sene 20 milyon metrekare yüz ölçümlü Hazine taşınmazını yatırım teşvik uygulamaları çerçevesinde yatırımcılar için ilana sunuyor. 2022-2024 senelerini kapsayan üç senelik dönemde toplamda 60 milyon metrekare Hazine taşınmazının yatırım teşvik çerçevesinde başvuruya açılması planlanıyor. 9 Mart 2022 itibarıyla yatırım teşviki çerçevesinde ihaleye sunulmuş 6, yatırım teşvikine hazırlanan 506 taşınmaz yer alıyor. 

9 Mart 2022 tarihi itibarıyla 4 taşınmaz irtifak hakkı tesisi ve kullanma izni için ilana sunulmuşken, 330 taşınmaz ise irtifak hakkı tesisi amacıyla hazırlanmakta.

20 milyon metrekare hazine arazisi kiraya verilecek! Yüzde 75 hibe desteğiyle!

ATIL ARAZİLERDE HİBE DESTEK 

Para Dergisi'nden Hülya Genç Sertkaya'nın haberine göre; Türkiye'de atıl arazilerde tarımsal üretim ve tesis yatırımlarına yüzde 75'e kadar hibe desteğinde bulunulacak. Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'nce hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nca onaylanan bitkisel üretimin geliştirilmesi ve tarımsal hasılanın yükseltilmesine ilişkin yatırım projelerine destek verilecek. 2022'de uygulanacak karar kapsamında 81 şehirde boş bırakılan, atıl durumda olan ya da nadasa bırakılan arazileri, uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanmak üzere tarımsal üretime kazandırılacak, iklim değişikliği de göz önünde bulundurularak, uygun çeşitlerle hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimini yapacak, işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde, katma değeri yüksek bitki türlerini artıracak projelere destek olunacak. Hasatın ardından kayıpların azaltılması ve katma değerin yükseltilmesi için birincil üretimin ardından kurutma ya da işleme tesisleri kurmak, doğal ekolojilerinde var olan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalarla birim alandan elde edilen verimi artırılmasına ilişkin projeler de hibe kapsamında yer alacak. Yatırım konularına göre hibe oranları proje toplam tutarının yüzde 75'i şeklinde uygulanacak ve hibelerden gerçek veya tüzel kişiler yararlanacak.

2022'de 20 milyon metrekarelik Hazine arazisi kiraya verilecek!

90 milyon metrekarelik Hazine taşınmazı kiraya verilecek!

 


Geri Dön