26 / 04 / 2024

20. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir'i 28 bin 418 kişi ziyaret etti!

 20. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir'i 28 bin 418 kişi ziyaret etti!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesindeki en köklü ve en büyük buluşması olan 20. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir, yapı sektörünün profesyonellerini bir araya getirdi.



YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesindeki en köklü ve en büyük buluşması olan 20. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir, yapı sektörünün profesyonellerini bir araya getirdi. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle karşılanan fuar, geçtiğimiz yıllarda %30 büyüyerek 19.500 m2'ye ulaşan sergileme alanında, binlerce ürün çeşidini ve 350'yi aşkın firmayı, 28.418 ziyaretçiyle buluşturdu. 


Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'dan sonra sergileme alanı bazında, 2. büyük sektör buluşması olma özelliğini taşıyan fuar, bölge yatırımcılarına sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri izleme imkânı sağlarken, yapı sektörünü de bölgenin gündemine taşıdı. 

Türkiye ekonomisinin yükselen değeri yapı sektöründe, yılın en önemli organizasyonlarından biri olan bu fuarın önemine dikkat çeken YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer şunları söyledi: "Sırasıyla önce İstanbul sonra da Ankara'da düzenlediğimiz fuarlarımızın ardından Kasım ayında Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki yapı profesyonellerini bir araya getirdiğimiz Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir'i başarıyla tamamladık. YEM Fuarcılık'ın 37 yıllık tecrübesiyle başarısını her yıl daha da ileriye taşıyan fuarımızın bu yıl da yarattığı yeni is ve işbirliği olanakları ile öncelikle düzenlendiği Ege Bölgesi'ne ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına inanıyoruz." YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, bölgenin 2013 yılı itibariyle Türkiye'deki toplam inşaat harcamalarından aldığı payın yaklaşık yüzde 12 olduğunu belirterek, bu oranın yaklaşık 9,2 milyar dolarlık inşaat harcamasına karşılık geldiğini söyledi. İzmir'in yanı sıra, Ege Bölgesi'nin diğer illerde de inşaat sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Başer, şu bilgileri verdi: "TÜİK verilerine göre bölgede yaklaşık 2,5 milyon adet konut stoku bulunuyor. 2013 yılında İzmir'de 39.561, bölgede 96.990 adet yeni konut yapı ruhsatı alındı ve bölgenin Türkiye içindeki payı yüzde 11,9 oldu. Bölgede konut dışı bina yatırımlarında da hareketlilik görülüyor. 920 adeti İzmir'de olmak üzere toplam 3.928 bina yatırımı için yapı ruhsatı alındı. Bunların 482'si otel, 470'i ofis, 663'ü ticaret ve 430'u sanayi binası. Türkiye genelinde konut dışı bina ruhsatından alınan pay yüzde 22,9 oranında. 2013 yılında İzmir'de 72 bin, Ege Bölgesi'nin diğer illeri Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak'ta ise 157 bin konut satışı gerçekleşmiştir ve bunun Türkiye genelindeki payı yüzde 13,61'e karşılık gelmektedir." 


Aliağa Ekpres


Geri Dön