26 / 04 / 2024

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri!

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri!

1 Mart tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından vaka sayısı düşük olan illerde hafta sonu yasaklarının yanı sıra 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasakları kaldırıldı.



Mart başında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yerinde karar dönemi ile bazı illerde yasaklar kaldırılmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs risk haritasında vaka sayısı düşük olan iller için hafta sonu sokağa çıkma yasağının yanı sıra 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasaklarının kaldırıldığı duyurulmuş, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise sokağa çıkma sürelerinin uzatılarak yasakların bir süre daha devam edeceği açıklamıştı. 
 

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma süreleri 1 Mart'ta gerçekleştirilen toplantının ardından arttırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ikamet eden vatandaşlar arasında 20 yaş altında olan bireyler 14:00-18:00 saatleri arasında 65 yaş üstü bireyler ise 10:00-14:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri!

RİSK GRUBUNA GÖRE İLLERİN DAĞILIMI 

YÜKSEK RİSKLİ İLLER; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER;  Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

ORTA RİSKLİ İLLER; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta ve düşük riskli illerde bulunan vatandaşlar için 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları kaldırıldı. Bu illerde ikamet eden 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar akşam saat 21:00'e kadar istedikleri bir zaman diliminde sokağa çıkabilecek.

Yasaklar ne zaman bitiyor?  İçişleri Bakanlığı'ndan bu hafta sonu için son dakika açıklaması!

Milyonlar dikkat! Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön