24 / 04 / 2024

200 akademisyen Kanal İstanbul için çalıştı!

200 akademisyen Kanal İstanbul için çalıştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile, Kanal İstanbul Projesi için farklı disiplerde çalışmaların kapsamlı şekilde devam ettiğini bildirdi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kanal İstanbul Projesi için 2011-2019 döneminde deprem analizinden şehir bölge planlamasına, ekonomiden kültürel mirasa, ekolojiden trafik yönetimine uzanan farklı disiplinlerde kapsamlı çalışmaların devam ettiğini duyurdu. 

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, Bakanlığın Twitter hesabından yayımlanan “2011-2019 Sayılarla Kanal İstanbul” başlıklı infografikte şu bilgiler verildi: Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Gazi, Başkent, Atılım, Çankırı Karatekin üniversitelerinden 200’e yakın akademisyen ve uzmanla 33 bilim dalında çalışma yürütüldü.  97 noktada çevresel ölçüm (ağır metal, toz, sediment, hidrolik ve benzeri), 15 noktada gürültü ve titreşim ölçümü, 304 noktada 17 bin metre sondaj (karada, denizde ve gölde) gerçekleştirildi. 8 noktada yer altı suyu akış tespit kuyusu, 17 noktada hidrojeolojik gözlem kuyusu açıldı. 57 kurum ve kuruluştan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) görüşü alındı. Türkiye ve Fransa’da laboratuvar deneyleri ve simülasyonları gerçekleştirildi.


Geri Dön