20 / 04 / 2024

2000 yılında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu İstinye'ye taşınacakmış!

2000 yılında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu İstinye'ye taşınacakmış!

2000 yılında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, Usame Bin Ladin'in bombalı saldırı olasılığına karşı, İstinye'de 1997 yılında 450 milyar liraya satın aldığı 64 dönüm arazi üzerine inşa edeceği yeni konsolosluk binasına taşınacakmış.



2000 yılında ABD nin İstanbul Başkonsolosluğu İstinye ye taşınacakmış!


ABD'ye Boğaz'da kartal yuvası


Ladin’in tehditlerinden korkan ABD İstanbul Konsolosluğu yetkilileri, üç yıl önce İstinye'de alınan araziye taşınmak için çalışmaları hızlandırdı


ÜMRAN AVCI/İSTANBUL


     ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, radikal dinci terörist Usame Bin Ladin'in bombalı saldırı olasılığına karşı, yeni kartal yuvasına taşınma hazırlıklarına hız verdi.

     İstinye sırtlarındaki 64 dönüm arazi üzerinde inşaatına başlanan bina, son sistem cihazlarla donatılacak. Özel güvenlik elemanları tarafından çok sıkı bir şekilde korunan arazi, üç yıl önce 450 milyar liraya satın alındı.

     İstinye Mahallesi Muhtarı Mehmet Hançer, daha önce üzerinde altı gecekondu ile bir kömürlüğün bulunduğu arazinin, Tepebaşı’ndaki ABD Konsolosluğu’na düzenlenen roketli saldırının ardından alındığına dikkat çekti.

     Hançer, ''Kısa sürede bitirilmesi planlanan konsolosluk binasının hemen yanında, üst düzey görevliler için de lojmanlar inşa edileceğini duyduk. Binalar, son sistem cihazlarla donatılacakmış'' dedi.


Gecekonduları sattılar


     Konsolosluk arazisindeki iki gecekondularını satmak zorunda kalan Kara Ailesi ise geçen yıl 4 milyar 750 milyon lira aldıklarını kaydetti.

     Fatma ve Erol Kara çifti, ''Doğrudan Amerikalılar'la muhatap olsak daha fazla alırdık'' dediler.


(2000 yılında Reşat Altın 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 21 Kasım 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön